Välkomna våren inomhus med vackra gör-det-själv-arrangemang och dekorationer!

av Hilda Maria Morgan

18 April 2022

Välkomna våren inomhus med vackra gör-det-själv-arrangemang och dekorationer!
Advertisement

Vårens årliga ankomst präglas av den glada blomningen av många blommor och färger av alla dess slag: naturen vaknar, vi ser fler djur, dagarna är soligare och varmare. Det är en atmosfär som återupptäcks och älskas år efter år, och även en atmosfär som vi kan försöka få in i våra hem genom att dekorera dem med flertalet gåvor från naturen.

Alltså kan årstidens blommor, blad, mossa och sedan andra naturliga element och kanske till och med statyetter eller olika figurer som man kan berika dekorationerna med, bli inredningens medelpunkt: arrangemang att sätta på möblerna, kransar att hänga på dörren och idéer av alla dess slag för att försköna husets olika hörn. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Med en gammal emaljerad metallhink kommer alla stora, färgglada blommor att se bra ut: vallmo är bland de första som dyker upp på våren och har härliga nyanser.

Advertisement

Tulpaner är också väldigt vackra i kannor av keramik och man kan även använda burkar med plantor som spirar överallt.

Påskliljor och gula tulpaner skulle vara en vacker kombination.

Du kan förvandla en träcirkel till stödet för att hänga blommor (även låtsasblommor), som om det vore en sorts ljuskrona.

Flätade grenar fästa på väggen från vilka snören fulla av blommor hänger: det är ett sätt att smakfullt dekorera en bar vägg.

Advertisement

Du skulle kunna fylla en gammal fönsterram med blommor och hänga eller placera den var du vill.

En triumf av blommande grenar: vid påsk kan du lägga till ägg och några andra element, och sedan även när du tagit bort dem förblir det en sensationell komposition.

Advertisement

Sedan finns det alltid kransar: en enkel och subtil sådan, dekorerad endast på ena sidan med många blommor är alltid ett elegant val.

En stor rosett av rafia för att hålla en tjock bukett tulpaner och ormbunksblad upp och ner: ett alternativ till den klassiska dörrkransen.

Advertisement

Du kan inspireras av vilken blommande växt som helst som du har hemma.

Med nylontrådar kan du skapa blomväggar som ser ut att hänga i luften, vackra för en trädgårds- eller balkongdekoration även inför viktiga tillfällen.

Advertisement

Flaskor fulla med blommor fästa på stolpar, som du kan fästa på sidorna av en allé, inuti rabatter eller till och med i stora planteringskärl.

Gillar du att dekorera huset våren till ära?

Advertisement