Vill du lägga till en originell och färgstark touch till trädgården? Förse den med återvunna däck

av Hilda Maria Morgan

10 April 2022

Vill du lägga till en originell och färgstark touch till trädgården? Förse den med återvunna däck
Advertisement

När vi ser de slitna däcken på en bil eller något annat fordon skulle vi knappast tro att de kan skapa något färgglatt och kreativt, vackert att se på och kanske till och med användbart. Men med lite fantasi kan däcken på bilar, motorcyklar och praktiskt taget alla andra hjulförsedda fordon förvandlas till helt fantastisk trädgårdsinredning.

Krukor och planteringskärl, dekorationer att hänga upp eller använda som statyer och till och med bekväma och tåliga möbler: bara hitta rätt idé så kan ett riktigt anspråkslöst avfallsobjekt bli höjdpunkten i något hörn av trädgården. Ta en titt på förslagen nedan, du kanske hittar det som kommer att ge en boost av kreativitet till just din trädgård!

Advertisement

Två identiska däck staplade på varandra, täckta av en träskiva och utrustade med trärygg: detta är grunden för en överraskande utomhusfåtölj.

Advertisement

Till och med armstöden och ryggstödet på fåtöljen som är gjorda på detta sätt kan tillverkas med utgångspunkt från däcken: tunnare däck, som de på cyklar, kan användas till armstöden. Och så målar man allt i samma färg!

Genom att dra fördel av stubbar kan du få däcken att bli säten för svampformade pallar: de kan beklädas med en regntålig utomhusklädsel av vaxdukar!

Har du alltid velat ha en brunn i trädgården som de som finns i sagorna? Du kan bygga en däck, alla målade som så behövs.

Och det finns massor av idéer för att göra planteringskärl och upphöjda bäddar med däck: en skulle kunna se ut som en gigantisk tekanna.

Advertisement

Andra kan bli vaser och låga krukor, lägg bara till några fötter. Perfekt för suckulenterna.

Och om de är högre kan de ha större växter, som till exempel buxbom beskuren med geometriska former.

Advertisement

Du kan hänga upp ett däck och fylla det med blommor och dekorationer... Även med tomtar!

De som är trasiga kan fortfarande återvinnas på ett användbart sätt: du kan till exempel rulla ihop vattenslangen i dem.

Advertisement

Eller fortsätt klippa i dem för att skapa riktiga skulpturer i trädgården, som vita svanar.

Eller en färgglad tocotukan!

Skulle du vilja inreda trädgården med föremål gjorda av återvunna däck?

Advertisement