Gör sovrummet unikt genom att dekorera det med en alternativ sänggavel

av Hilda Maria Morgan

18 April 2022

Gör sovrummet unikt genom att dekorera det med en alternativ sänggavel
Advertisement

Om sängen är möbeln som alla möbler i sovrummet snurrar runt, blir sänggaveln dess medelpunkt: så när du går in i denna typ av rum är det oundvikligt att vår uppmärksamhet fångas av utrymmet på väggen bakom och ovanför sänggaveln.

Mycket ofta innehåller den valda strukturen för sängen ett kombinerat element att använda som sänggavel, men när det inte finns en, eller du efter en lång tid kanske vill byta ut den, är det möjligt att ta till olika föremål och till och med gamla föremål att använda (eller återvinna) som sänggavel. Kolla in idéerna nedan.

En stor gardin: den kan draperas från mitten av taket, och fästas i korsningen med väggen, eller låt den hänga från en cirkel som en baldakin. De är väldigt vackra när de pryds med lampor på baksidan.

Advertisement

För att ha ett bekvämt stöd att luta sig mot när du vill koppla av medan du sitter i sängen kan du hänga kuddar på väggen: de kan hänga från en skena men också från en list.

Eller så kan du använda en hylla som de som installeras ovanför en öppen spis, använd den för att placera ramar eller någon annan dekoration. Det viktiga blir att montera den på en höjd som inte stör dig när du vill luta dig med ryggen mot väggen.

Idén att använda en stor tavelram är också väldigt originell, vilket blir ännu mer speciellt om den ramar in en svart tavla!

En lastpall i perfekt skick är ett fynd med lite industriell charm som inte krockar med stilen i rum med rustik och modern inredning.

Advertisement

En stor bearbetad båge som kanske en gång ramade en antik port: det är en vacker och sällsynt idé, perfekt för att omfamna en dubbelsäng i ett rum med klassisk design.

En antik spegel med en lätt barock ram: en touch av glamour att upptäcka.

Advertisement

Gamla fönsterträluckor, som ofta också används som stöd för dekorationer som girlanger med mera.

Gamla fönster och målat glas är en annan idé som fortfarande är mycket populär.

Advertisement

Massor av lådor och trälådor som används som modulelement för att skapa en bokhylla bakom sängen: de kommer också att vara praktiska för att förvara alla föremål som vanligtvis trängs på och inuti nattduksborden!

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement