Naturligt påskpynt: använd riktiga grenar och blommor för att skapa eleganta arrangemang

av Hilda Maria Morgan

05 April 2022

Naturligt påskpynt: använd riktiga grenar och blommor för att skapa eleganta arrangemang
Advertisement

Påskpynt är ofta en ansamling av pastellfärger, bedårande mönster och söta små djur; men det skulle också kunna vara på ett lite annorlunda sätt och hämta inspiration direkt från naturen. Gröna eller till och med torra grenar, växtskott, blommor, hela ägg eller bara skalen kan kombineras för att skapa kompositioner med en naturlig och mycket sofistikerad look.

Eleganta bordsdekorationer, girlanger, höga dekorationer att placera på marken även utomhus: inspireras av många kreativa idéer som de du ser nedan.

Advertisement

En bunt tunna grenar, sammanbundna vid basen och hängda från taket: var och en med färgglada ornament som till exempel målade ägg och vips så har du ett originellt pynt att beundra.

Advertisement

Om du gillar trenden med dekorationer som hänger ovanför bordet när du ska ha fina middagar, kan du också dra nytta av dessa idéer under påsk: det huvudsakliga stödet kan vara stammar eller några tjockare grenar anordnade parallellt med bordet, och sedan många blommande skott och blad av olika sorter att fyllas med färg.

Ett alternativ till kransar eller dekorationer att hänga på en dörr eller vägg kan vara en barkbit prydd med mossa, blommor med mera.

Annars skulle du kunna skapa en krans gjord med den typ av kvistar du har att tillgå, inte som en dekoration till ytterdörren utan som en - ännu mindre – som kan sättas på ett handgjort stöd på någon möbel.

Genom att fläta ihop böjliga grenar kan du ge form åt många olika figurer, och vid påsk fungerar alltid den enkla och igenkännbara av äggen.

Advertisement

Återigen, varför inte efterlikna naturen och skapa bon där vi kan arrangera allt pynt vi gillar?

Grenarna kan bli ramar av kompositioner som har symboliska föremål i centrum: från kaniner till duvor till ägg.

Advertisement

Ett handgjort "bo" fullt av detaljer, elegant utställt på ett silverstativ.

Om du har några terrakottaburkar, stora vaser eller behållare att använda för att hängande uppsättningar, kan du skapa en tjock krona av grenar som går ner åt sidan, berikad med ägg och tematiska dekorationer.

Advertisement

Som bordsdekoration, även i sista minuten, en barkbit att lägga ägg, blommor, mossa, ljus på…

För en hög dekoration att placera på marken är en stock med naturliga element på och några symboliska föremål – återigen är kaniner alltid användbara – en enkel och intresseväckande idé.

Advertisement

Och du kan också använda andra stöd på liknande sätt, till och med metallrör eller pelare.

Glad påsk!

Advertisement