Om du behöver en plats att hänga dina mest använda kläder på, skapa en DIY-garderob

av Hilda Maria Morgan

04 April 2022

Om du behöver en plats att hänga dina mest använda kläder på, skapa en DIY-garderob
Advertisement

Ingen - eller nästan - lyckas hålla perfekt ordning i garderoben: i vilket sovrum som helst finns alltid "stolen" eller en hylla som dag för dag laddas med kläderna vi burit och sedan, varje kväll, kastar vi dit det vi haft på oss i en hög. De kläder som vi kanske kommer använda minst en gång till och som vi inte vill lägga undan försiktigt i garderoben.

Tänk om vi istället för en rörig hög på stolen hade en öppen klädhängare för att hålla dem snygga och förhindra att de skrynklas under andras vikt? Lite som i butiker, kort och gott, kan man dra fördel av ställningar som står på golvet eller som hängs från taket, men även som hänger i en hylla, för att hålla kläderna lite mer organiserade. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Krokar i taket, ett stadigt rep och en träpinne som hålls perfekt horisontellt. Häng bara dit galgar och ställ korgar vid botten så slipper du en massa stök.

Advertisement

Läderremmar kan användas istället för rep, och staven kan också vara gjord av metall.

Till barnkläder kan denna typ av idé också anpassas, genom att fästa grenen på en hylla, så att allt blir lägre och lättare att nå.

Du kan också använda naturliga grenar, för en rustik och essentiell look på samma gång. Det skulle dock vara bra att behandla träet först för att täta fibrerna så att de håller länge.

Och för att ge en extra touch kan dessa grenar även dekoreras med LED-lampor.

Advertisement

Klädhängare med stång och hjul, som de som finns i klädbutiker, fungerar också mycket bra. Och varför inte använda en låtsasklätterväxt för att dekorera i lite boho-stil?

Om du har snygga behandlade grenar utan bark att använda kan du bygga ett klädstativ med en hylla i botten för att ställa, kanske skor och väskor.

Advertisement

Annars kan du utrusta väggen under klädhängaren med trälådor, som kommer att fungera som skoställ och hyllor.

Lastpallar kan också användas för denna typ av projekt.

Advertisement

Och så här kan du skapa en garderobsvägg utan att spendera en enorm summa.

Skulle du vilja dra nytta av idéer som dessa till ditt hem?

Advertisement