Dekorera trädgården på ett originellt sätt utan att spendera mycket: ta reda på hur man kan göra det med plastlådor

av Hilda Maria Morgan

27 Mars 2022

Dekorera trädgården på ett originellt sätt utan att spendera mycket: ta reda på hur man kan göra det med plastlådor
Advertisement

De robusta och rymliga plastlådorna, de som kanske används för transport av flaskor och tunga föremål, är en stor resurs i gör-det-själv-världen: beroende på form kan de faktiskt utnyttjas för att ge liv åt flertalet möbler, kreativa eller användbara och originella tillbehör.

Dessa projekt kan utnyttjas för att möblera både huset och trädgården: speciellt utomhus, soliditeten i plastlådorna, som förutom att vara robusta också är vattentäta och väderbeständiga, gör att du kan skapa många olika typer av möbler. Och även planteringskärl eller tillbehör av olika slag. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Lägg bara till en trähylla ovanför för att få multifunktionella pallar: de skapar sittplatser, bord eller till och med stegar för att nå en punkt högt upp. Och genom att vända dem upp och ner blir de bekväma behållare igen.

Advertisement

Du kan praktiskt taget inrätta ett helt utomhus-vardagsrum, med hjälp av kuddar, och här blir en balkong eller en plats på gräsmattan platsen där vi vill koppla av tillsammans med vänner.

Istället för en enkel trähylla skulle du kunna sätta två gångjärnsförband så att du kan lyfta en av brädorna och göra den till ett ryggstöd. Du behöver en fällarm för att hålla ryggstödet hopfällt på precis rätt ställe.

Flera lådor i samma storlek, monterade ovanpå varandra och med öppningarna utåt, med en stor träskiva ovanpå: här skapas ett bekvämt utebord med plats för förvaring av föremål under själva bordet.

Lådorna fungerar också bra omgjorda till planteringskärl.

Advertisement

För att göra detta kommer det att vara nödvändigt att fodra de inre väggarna, inklusive botten, med kokosfiberpaneler så som man gör med hängande krukor.

På det här sättet kan de stora plastlådorna användas för att plantera blommor och annat. De kan placeras på stöd av alla dess slag, eller till och med på väggar!

Advertisement

Eller så kanske du skulle kunna skapa en hel struktur av bara lådor, av vilka endast de översta kommer att innehålla växter och de andra kommer att fungera som stöd.

Och genom att montera ihop dem kan de också skapa skiljeväggar, som dessutom kan fyllas med växter efter behag.

Advertisement

De mer robusta och motståndskraftiga kan göras om till bekväma förvaringsvagnar, lägg bara till hjul och ett styre.

5T1 Garden/YouTube

5T1 Garden/YouTube

Och det finns också idéer för att göra skottkärrformade planteringskärl av dem.

Advertisement

Har du någonsin tänkt på att använda dem som stora tegelstenar för att bygga en båge i trädgården?

Skulle du vilja inreda trädgården med plastlådor?

Advertisement