Har du fått nog av röran i garderoben? Ta hjälp av de avdelare som passar för dig

av Hilda Maria Morgan

27 Mars 2022

Har du fått nog av röran i garderoben? Ta hjälp av de avdelare som passar för dig
Advertisement

Även om vi kan vika och förvara alla våra kläder prydligt i garderob och garderobsfack, händer det förr eller senare att vi för att ta en t-shirt eller sweatshirt underst i en hög får de andra att falla ihop också. Och när vi lägger tillbaka ett löst vikt plagg utan att lägga iordning resten - det är ju inte så att man har all tid i världen för att röja upp! –bidrar vi bara till kaoset i garderoben.

Efter ett tag står vi där med en massa kläder som tvingar oss att rota runt och situationen blir ännu värre. Mot detta kan vi dock ta hjälp av ett användbart tillbehör, oavsett vilken typ av garderob vi använder: avdelare till hyllorna.

Advertisement

Bland de mest populära och mångsidiga har vi avdelarna av plast, harts eller plexiglas: eftersom de är transparenta ändrar de inte utseendet på garderoben genom att lägga till kontrasterande element och färger, och tillåter dig att tydligare se vad som finns i utrymmet mellan den ena och den andra.

Avdelare kan användas för att förhindra att högar av t-shirts, tröjor, koftor och liknande kollapsar åt sidan; men de kan också användas för att hålla väskor och accessoarer åtskilda, eller kanske lägga till mer i ett begränsat utrymme.

Advertisement

En annan möjlighet är mindre avdelare, som utformade trianglar som liknar hyllstöd, men av trä. Det kommer såklart vara nödvändigt att välja ett trä som är av samma typ som det på hyllorna, för att bibehålla enhetlighet i möbelstilen.

De kan vara mer eller mindre höga och för den som är lite praktisk i att arbeta med trä är dessa ett snabbt och enkelt gör-det-själv-projekt, det går att välja former av alla dess slag, samt de lämpligaste måtten för varje hylla.

Ett populärt och bekvämt alternativ är också metallavdelare: de kan ha olika former beroende på om de är av galler eller har andra dekorationer, men de är väldigt motståndskraftiga och stör heller inte visuellt särskilt mycket.

Det finns också de av plast, de är billigare men alltid väldigt funktionella. Vissa är till och med hopfällbara så att de kan stuvas undan utan att ta upp plats.

Advertisement

En annan typ av tillbehör som verkligen kan komma väl till pass är de mellanliggande hyllorna, de som skapar flera nivåer inuti ett fack i möbeln, precis så som man kan göra i ett skafferi eller i ett skåp. Eftersom de är till för hopvikta kläder eller väskor eller skor, kan de också vara av metall och behöver inte ha en platt, slät yta.

Återigen, genomskinliga lådor är mycket användbara: jämfört med korgar eller vanliga lådor, hjälper genomskinliga lådor dig att se vad som finns inuti, och dessutom skyddar de insidan från damm och smuts. Därför är de väldigt bekväma, särskilt i garderobsfack och klädkammare.

Advertisement

Annars kan man fundera på att möblera en hel garderob med metallkorgar, med stort nät: de är tåliga, man ser vad som finns inuti och får en tydligare design som kan ge karaktär åt garderoben.

Använder du avdelare i garderoberna?

Advertisement