På påsk, dekorera huset med mjuka och färgglada ornament gjorda med pomponger

av Hilda Maria Morgan

30 Mars 2022

På påsk, dekorera huset med mjuka och färgglada ornament gjorda med pomponger
Advertisement

Det är alltid smart att spara garnrester: förutom att återanvända dem till färgglada virk- eller stickprojekt, kan det faktiskt vara användbart till flertalet kreativa gör-det-själv-skapelser.

Garnester är faktiskt perfekta att återvinna för att skapa mjuka pompoms, i många olika storlekar och med lite skicklighet även med andra former än den enklaste sfären. Det går att kombinera flera garn-pompoms, eller använda dem tillsammans med andra föremål, för att förvandla dem till alla möjliga dekorationer, inklusive till påskpynt. Djur av olika slag som kan användas hur du vill, men även originella girlanger att hänga upp. Kolla in idéerna nedan!

Advertisement
Irina Cosarciuc – DIY Cute Pom-Pom Easter Chicks

Irina Cosarciuc – DIY Cute Pom-Pom Easter Chicks

För att skapa en pompom behöver du ha två kartongcirklar av samma storlek och en sax. Efter att ha klätt ihop cirklarna med garnet är det bara att klippa av allt garn som är lindad runt kartongbitarna genom att sticka in saxen rakt in i mitten. Sedan lindar du ytterligare ett varv av samma garn mellan de två pappersbitarna för att stänga pompomen. Ta bort pappersbitarna och vips så har du en mjuk pompom i den färg du vill ha.

Måtten ändras efter diametern på kartongcirklarna du använder, och du kan även då skära (nästan raka) garnspetsarna för att till exempel få fram en äggform!

Advertisement

Genom att sammanfoga två pompoms (lek gärna med olika färger) kan du modellera kroppen av bedårande kaniner, som du kanske kan komplettera med filtöron.

Kycklingar och kaniner i valfri färg kan anpassas med olika detaljer, som med klistermärkes-ögon.

Det finns de som modellerar pompoms runt klädnypor av trä, som sedan målas och dekoreras för att bli nosen och benen till olika djur som får, grisar med mera.

Det är också rätt teknik för att skapa söta små fåglar, perfekta för påskpyntet.

Advertisement

Tillsammans med några äggskal blir de färgglada fåglarna gjorda med garn-pompoms supergulliga.

Och varför inte göra en hel krans med färgglada pompoms? En av dem, vit i motsats till de andra, kan symbolisera en kanin som dyker in i all denna färgglada mjukhet.

Advertisement

Det finns också de som lyckas använda pompoms för att skapa som riktiga målningar i kransarna!

Skulle du vilja skapa påskpynt med garn-pomponger?

Advertisement