Gamla cyklar i trädgården: återvinn dem till originella och ovanliga dekorationer!

av Hilda Maria Morgan

28 Mars 2022

Gamla cyklar i trädgården: återvinn dem till originella och ovanliga dekorationer!
Advertisement

En gammal cykel som är skadad på ett sådant sätt att den inte längre kan användas, eller reducerad under sådana förhållanden att reparationen av den i princip skulle kosta som att köpa en ny, är ett föremål att bli av med ... Om du inte har ett utrymme i trädgården för den. Gamla cyklar, både de med en mer klassisk och vintage form och mer moderna mountainbikes, kan bli riktigt fascinerande dekorationer i trädgården.

Oftast målas de om helt, inklusive däcken och hjulekrarna, styret ... Allt! Och så lägger man till korgar fulla med växter, så att cykeln verkligen blir en del av trädgården. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Blommor i korgen framför styret, men kanske dekorationer även i den bakom sätet. Du kan sedan ändra växterna efter säsong, och kanske till och med lägga till temadekorationer inför olika högtider.

Advertisement

Du kan hänga och placera korgar fulla med blommor, kanske för en dekoration att dra nytta av vid ett viktigt tillfälle.

Att en cykel nästan helt inklädd av blommor dyka upp mitt i trädgården, eller till och med vid grönsakslandet, antyder nästan att cykeln glömts bort och att naturen har haft sin gång och gjort den till sin.

Det går också att använda vagnar och andra bihang till cykeln för att fylla dem med blommor och placera dem i trädgården.

En av de platser där den här typen av dekoration vanligtvis installeras är lutandes mot stammen på ett träd, som om någon hade ställt den ifrån sig just där.

Advertisement

Men det skulle heller inte vara dumt längs den långsmala rabatten som går längs med trädgårdsstaketet.

De kan också bli det framträdande inslaget i ett anonymt hörn av trädgården, särskilt mellan två höga och tomma väggar. Speciellt om allt (inklusive däck) är målat i en poppig färg.

Advertisement

Du kan använda cykelkorgarna som hänger på styret även för sammansättningar av torkade blommor, särskilt på hösten och vintern.

Förutom flätade korgar skulle man kunna dekorera cykeln med trälådor, till och med målade i samma färg som själva cykeln.

Advertisement

Och du enbart skulle hitta cykelhjul skulle du kunna använda även dem som dekorationer i trädgården, till exempel för att göra staketet mer färgglatt.

Eller så kan de bli stommen för att skapa en annan krans utöver det vanliga.

Har du någonsin tänkt på att pynta trädgården med en gammal cykel?

Advertisement