Har paraplyet gått sönder? Oroa dig inte, du kan återvinna det på många superkreativa sätt!

av Hilda Maria Morgan

23 Mars 2022

Har paraplyet gått sönder? Oroa dig inte, du kan återvinna det på många superkreativa sätt!
Advertisement

Många av oss har flera paraplyer runt huset eller i bilen redo att användas. Visst är dessa föremål som man inte klarar sig utan – men faktum är att vi ofta inte kommer ihåg att ta dem med oss dem ​​när vi verkligen behöver dem. Ibland händer det dock att man använder ett exemplar som inte riktigt är av utmärkt kvalitet och som bryts av bara en vindpust så att reparationen blir en större kostnad än att köpa en ny. Och det finns också många andra anledningar till varför man får trasiga paraplyn som blir helt oanvändbara.

Istället för att slänga dem kan du dock överväga att återvinna dem på kreativa sätt: från mindre och mer kompakta till stora strand- eller trädgårdsparasoller, deras strukturer eller till och med själva tyget kan återvinnas och återanvändas på många olika sätt!

Advertisement

Om i själva verket bara mekanismen för att öppna paraplyet är trasig, och den är gjord med perfekt vattentät plast (som med de genomskinliga), får du en vas för blommor att hänga som dekoration på dörren till huset.

Advertisement

Och om de inte kan innehålla vatten kan de fortfarande hålla blommor, kanske låtsasblommor, istället för de klassiska kransarna på ytterdörren.

Ibland går istället handtaget sönder ... Av det kan det bli en krok för kläder att placeras på väggen.

Om tyget är intakt kan du ta bort det från metallstrukturen och göra en bekväm shoppingväska.

Metallskelettet, öppnat och upphängt inomhus, blir ett stöd för upphängning av foton, vykort och kort.

Advertisement

Men det skulle också kunna användas för att hänga upp kläder med hjälp av några klädnypor.

Om du inte har något emot tanken på att öppna ett paraply inomhus, kan de som berövats handtaget bli till fantastiska originella taklampor.

Advertisement

En annan idé om du bara har ett metallskelett: vira ljusslingorna som julgransljus runt dem och skapa en fantastisk lampa även för utomhusbruk.

Och om du sedan tar hjälp av rep och trådar kan fantastiska skapelser för att lysa upp med originalitet skapas.

Advertisement

De med genomskinlig plast som har en hög och rymlig kupol är perfekta för att skapa miniväxthus ovanpå runda krukor.

Ett strand- eller trädgårdsparasoll som är trasigt på ena sidan kan räddas: om du använder den hela delen mot en vägg blir det som ett slags tak.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement