Skapa bedårande påskpynt genom att kreativt återvinna korkar

av Hilda Maria Morgan

18 Mars 2022

Skapa bedårande påskpynt genom att kreativt återvinna korkar
Advertisement

När man blir sugen på att pyssla fram pynt att dekorera huset med i samband med en högtid som påsken, öppnar sig ett stort utbud av möjligheter, men kanske slutar det ofta med att man år efter år alltid gör samma saker. Om du skulle vilja prova att inreda med lite annorlunda inslag än det vanliga skulle du kunna överväga att ta till enkla och roliga återvinningsidéer, som de som utgår från korkar.

Varje gång du till något pyssel med kork behöver skära dessa, kom då ihåg att det är lämpligt att koka dem i vatten i cirka tio minuter, så att de inte sedan smular sönder. Kolla in idéerna nedan för att dekorera ditt hem med bedårande ornament gjorda av korkar.

Advertisement

Lite gul färg, orange tuschpenna till näbben och svart till ögonen och sedan en fjäder som limmas fast på baksidan: korkar från mousserande vin- eller champagneflaskor blir söta kycklingar, som man kan använda för att dekorera andra projekt (bordsdekorationer, girlanger med mera) eller kanske som ett placeringskort eller också för att försköna en present.

Advertisement

Ett annat sätt att förvandla korkarna till kycklingar är att klä in vinkorkar med gula piprensare! Sedan med lite papper går det att skapa en näbb och sedan sätta fast stickers-ögon.

Pärlor som tassar och en liten vit pompom som den vanvördiga svansen: dessa kaniner gjorda med kork är riktigt humoristiska.

Korkarna till mousserande vin eller champagne kan också bli kaniner, lägg bara till ett par öron av papper, filt eller EVA-gummi.

Sätt ihop många mössor av samma form och storlek: med lite lim kan de bilda formen av ett kaninhuvud, som du sedan kommer att dekorera för att rita ögon och morrhår.

Advertisement

Det är också möjligt att skapa ett mer minimalistiskt arbete genom att sätta ihop korkar så att de bildar bara konturen av ett kaninhuvud. Det är en söt prydnad som är lätt att göra.

En vanlig rund krans av korkar blir perfekt till påsk om du lägger till ägg och eventuellt lite rosetter.

Advertisement

Men det är också möjligt att skapa blommor av korkar, i och med att även blommorna har en central plats i påskpynt.

Det finns jättemånga modeller att välja mellan.

Advertisement

En söt korg att ge bort som present eller att använda som bordsdekoration till påsk, med "blommor" av kork, växtskott och en kanin i mitten.

Skulle det inte vara så sött att pynta bordet eller hemmet med dessa dekorationer i form av miniplanteringar?

Glad påsk!

Advertisement