Skapa snygga färglagda glasunderlägg med filt

av Hilda Maria Morgan

24 Mars 2022

Skapa snygga färglagda glasunderlägg med filt
Advertisement

Det finns dagliga mysiga ritualer tillåter oss att skingra trötthet eller stress, såsom en kopp kaffe, te, choklad eller någon annan dryck som vi gillar att njuta av i våra favoritmuggar. När vi tar med de ångande kopparna som vi gärna smuttar långsamt till vardagsrummet, sovrummet eller arbetsrummet, behöver vi ofta också ett glasunderlägg för att placera dem på bord eller hyllor där det annars skulle bildas tydliga märken.

Så varför inte utrusta sig med kreativa och roliga glasunderlägg? De blir trots allt tillbehör som hjälper till att skapa stämning! Med filt kan du skapa fantastiska sådana, med enkla gör-det-själv-projekt som går ut på att skära ut former och sedan sy ihop dem, men utan att behöva vara särskilt händig med nål och tråd. Vi föreslår några att hämta inspiration från.

Advertisement
Tutorial via purplehuesandme.com

Tutorial via purplehuesandme.com

Vem skulle inte tycka att idén med ett kattformat glasunderlägg skulle vara bedårande? Att sy ihop kanterna på filtrester är inte svårt och kan också göras för hand. Till huvudet kan du också använda lite stoppning mellan de två delarna för att skapa en fin tredimensionell effekt.

Advertisement

Med samma grund kan du sedan skapa katter av olika färger, kanske med ränder och fläckar för att skilja dem åt: det skulle bli ett sött set!

Samma sak kan göras med hundar: runda eller spetsiga nosar, mer eller mindre långa öron... kombinationerna är oändliga.

En rolig liten groda som kikar ut underifrån kan tilltala både unga som gamla.

Även utan att skapa huvuden som reser sig mot koppen och tassar som vidgas på sidorna av underlägget, kan du tänka på dessa föremål som små runda eller fyrkantiga teckningar, av de som är gjorda av enkla former. Istället för att rita konturerna och fylla formerna med färg, behöver du bara klippa ut dem ur filtbitar av rätt nyans och sedan sy dem med utgångspunkt från den enfärgade bakgrunden!

Advertisement

Här öppnar sig sedan en värld av möjligheter: små lapptäcken fungerar med blommiga, geometriska, abstrakta eller till och med bokstäver och siffror.

Stiliserade citrusskivor är också söta.

Advertisement

Om man däremot vet hur man använder symaskinen kan färgade skivor bli till "vinyler" med väldigt exakta runda sömmar som återkallar skivornas ränder.

Skulle du vilja göra något av dessa projekt?

Advertisement