Påskfint i trädgården: skapa kreativa utomhusdekorationer med dessa fantastiska idéer!

av Hilda Maria Morgan

17 Mars 2022

Påskfint i trädgården: skapa kreativa utomhusdekorationer med dessa fantastiska idéer!
Advertisement

När man tänker på dekorationer till högtider är det första som kommer upp i huvudet olika prydnadssaker som placeras ut i hemmet och olika bordsdekorationer. Men även utomhus och i trädgården är det trevligt att kunna njuta av dekorationer, speciellt vid påsk, högtiden som infaller när våren kommer med mildare temperaturer och nya och livliga färger.

Så utanför entrén, på balkongen eller i trädgårdens olika hörn kan du ställa ut olika kompositioner med kaniner och färgade ägg. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Utanför entrén till huset skulle det kunna passa fint att välkomna gäster med en påsk-komposition i form av en lykta med en kanin i mitten.

Advertisement

Istället för en vanlig rund krans, skulle du kunna tänka dig en stor morot som dekorerade ytterdörren?

Om du vanligtvis pyntar entrén med uppsättningar av grenar och blommor, så kan du på påsk inspireras av den omgivande naturen genom att leta efter säsongens blommande växter och sedan lägga till några symboler som hör högtiden till, som färgade ägg.

Det skulle vara roligt att se en kanin som försvinner genom att glida ner i ett hål i trädgården, det går att använda sig av en jutesäck och en pompom för att göra det.

Siluetten av en kanin som hoppar och gömmer sig fungerar även till många andra dekorationer, även denna som är gjord på en träpanel gjord av brädorna från en lastpall.

Advertisement

Om du har några fönster som vetter utåt och som är skyddade av ett tak, till exempel under en veranda, skulle du kunna hänga upp stora ägg eller girlanger till och med.

Var än du vill skulle du kunna förvandla en vas till ett stöd att dekorera som ett stort bo fullt av växter och färgglada ägg.

Advertisement

Och om du av en slump har små träd eller buskar, även i krukor, kan du dekorera dem som påskträd.

En gren inkilad i en korg som stödjer ett bo med ägg: det är en mycket naturlig och bedårande dekoration.

Advertisement

Lite som för tomtar och troll: det går att förvandla ett träd till ett kaninhus komplett med dörrar och fönster.

Och skulle det inte vara supergulligt att installera en skylt som visar kaninernas övergångsställe i en del av trädgården?

Glad påsk!

Advertisement