Förgyll dina dagar med dessa 9 enkla trick som du inte kan glömma

av Titti Carlberg

01 Mars 2022

Förgyll dina dagar med dessa 9 enkla trick som du inte kan glömma
Advertisement

Öppna en påse chips som slits isär ända till botten, få maten uppvärmd bara till hälften i mikrovågsugnen (eller snarare hälften fryst och andra hälften ljummen) eller att konsumera nödvändig tandtråd tre gånger efter att ha borstat tänderna är verkligen inte de värsta problemen i livet, men att hitta lösningar på små irriterande situationer som dessa kan förgylla våra dagar till det bättre. 

Knepen för att undvika dessa irriterande moment finns alltid nära till hands, du behöver bara rätt inspiration. Här följer några av nätets mest populära.

Advertisement

Är du trött på att maten blir ojämt varm i mikron? Värmen fördelas jämnare om du ordnar - där det är möjligt - maten i form av en "ring" med ett hål i mitten.

Advertisement

Undvik att hitta ojämna par strumpor genom att lägga dem i en nätpåse för ömtålig tvätt, så försvinner de inte mystiskt i tvättmaskinen

Om du vill ha ett sätt för att hitta dina mindre smycken, som örhängen eller ringar: kan du använda behållare med fack: de som man använder till mediciner (även vid resor), eller behållare som man gör isbitar i.

Ett utmärkt alternativ till klämmor för att till exempel stänga en påse är... En plastflaska: klipp bara av toppen, sätt in påsen med kanten ut från toppen och skruva på korken.

u/eat_with_your_***/Reddit

u/eat_with_your_***/Reddit

Om du riskerar att öppna en chipspåse för mycket, använd en håltång för att stoppa öppningen.

Advertisement

Använd mindre tandtråd och på ett mer bekvämt sätt: ta en kortare bit och knyt det för att bilda en cirkel. Du kommer bara att behöva manövra det med fingertopparna och det räcker längre.

Om du vill ha is redo som första hjälpen vid mindre skador, förvara våta svampar i lufttäta påsar i frysen.

Advertisement

Burkar med vissa krämer som jordnötsmör eller tahinisås producerar ett lager olja efter ett tag. Låt dem stå upp och ner så att när du behöver dem är det bara att skaka lite på dem så att allt blandas på nytt.

pxhere

pxhere

Den bekvämaste positionen att ha sidospegeln i är den som gör att du bäst ser vägen bakom bilen, och för att göra detta måste du flytta spegeln så att den bara ramar in en liten bit av baksidan av bilen.

Känner du till några andra användbara knep?

Advertisement