Klarar du inte av att få bort hår från heltäckningsmattor och vanliga mattor? Prova den här metoden som har blivit populär på sociala medier

av Titti Carlberg

02 Mars 2022

Klarar du inte av att få bort hår från heltäckningsmattor och vanliga mattor? Prova den här metoden som har blivit populär på sociala medier
Advertisement

Alla som har husdjur vet att man dagligen måste slåss med en stor mängd hår som samlas överallt. Det spelar ingen roll hur ofta man borstar katter och hundar i hopp om att få bort det mesta av håret på en gång, eller hur ofta man dammsuger: det är en kamp som man brottas med varje dag. Heltäckningsmattor är särskilt svåra att hålla rena, liksom vanliga mattor och eventuell klädsel på möbler som soffor och fåtöljer.

Vad ska man göra för att på ett tillfredställande sätt eliminera dem? Ett effektivt svar kommer från sociala nätverk, i synnerhet från Seth Moranda Kennedy, som visar hur i en video på TikTok.

via Seth Moranda Kennedy/TikTok

Advertisement
sethmo33/TikTok

sethmo33/TikTok

I den virala videon från den sociala plattformen ser man Samantha tålmodigt "kamma" mattan med en skrapa, samma sorts skrapa som man använder till fönstertvätt: gummibladet som samlar upp vattendroppar är faktiskt utmärkt för att samla in hår på mjuka ytor som en matta, men även på soffor och till och med ytorna på sätena i bilen.

 I videon ser man hur kvinnan metodiskt samlar in alla hårstrån, från under möbler, där det i allmänhet inte är möjligt att göra rent så bra. Hon samlar ihop dem så att de bildar en kompakt remsa i mitten på golvet och när hon är klar med de svårare områdena tar hon dammsugaren till hjälp för att avsluta operationen: en enda vända med den så har allt hår noggrant sugits upp, och golvet är rent.

Så om du inte har den mest kraftfulla dammsugaren kan det här tricket verkligen komma väl till pass för att göra ett mer grundligt städjobb då och då!

När det gäller soffor och fåtöljer finns det en snabb och effektiv metod, även om den är lite mindre exakt, som kommer väl till pass när du rutinstädar utan att använda dammsugaren: sätt på dig en gummihandske (som den du använder när du diskar) fukta den lite och dra med den över tyget för att manuellt samla upp alla strån som har fastnat på klädseln.

Du kan se TikTok-videon här.

Har du någon favoritmetod för att få bort djurhår och hår från klädsel? 

Advertisement