Tonad och vältränad utan att gå till gymmet: tre enkla övningar att göra hemma

av Titti Carlberg

02 Mars 2022

Tonad och vältränad utan att gå till gymmet: tre enkla övningar att göra hemma
Advertisement

Att ha en vältränad, tonad och skulpterad kropp är resultatet av ett konstant engagemang, vilket inte nödvändigtvis behöver översättas i svåra övningar eller tvinga oss till gymmet. Även hemma är det möjligt att ägna sig åt en serie träningspass med lätta rörelser som, om de kombineras med den kost som passar var och en av oss och lite daglig rörelse (gång, löpning, cykling), hjälper oss att skulptera de olika delarna av kroppen.

Om avsikten är att koncentrera sig på ryggen det vill säga träna rygg och ländmuskler, kan vi ta till några enkla övningar, för vilka det räcker med att ha en matta, och kanske lite musik för att slappna av. Vi föreslår tre stycken som följer nedan.

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

Hund-fågel position

 1. Börja med att stå på alla fyra på mattan, med knäna under höfterna och händerna under axlarna.
 2. När du trycker ditt högra ben bakåt som för att ge en spark, sträck då samtidigt din vänstra arm framåt. Du ska titta ner i golvet. men utan att böja på nacken: ryggen ska förbli i en rak linje från huvudet till skinkorna.
 3. Återgå till startpositionen utan att lägga ner benet (om du klarar det), dra sedan både benet och armen mot bröstkorgen, försök att låta knäet nudda bröstkorgen.
 4. Efter 5 (eller fler) repetioner byter du till vänster ben och höger arm och upprepa 5 gånger.

Superman

Detta är en övning som tonar den nedre delen av ryggen och är väldigt enkel.

 1. Lägg dig ned på mage på mattan med armarna utsträckta framför dig.
 2. Lyft armarna och benen samtidigt från golvet och håll dem raka. Endast bäckenet och buken ska vara i kontakt med golvet.
 3. Lyft så långt du kan men utan att känna smärta i länden och håll ställningen så länge du kan.
 4. Lägg dig sakta ner på golvet.
 5. Upprepa rörelsen minst 3 gånger.

Shoulder tap

 1. Sträck ut dig på mattan och stöd dig på underarmarna som ska vara raka under axlarna.
 2. Sära på benen, placera fötterna på golvet: ju mer du särar (på ett bekvämt sätt) desto lättare blir övningen.Men om du har ett bra balanssinne kan du ha dem ihopförda. Kroppen ska vara en bit från golvet, den behöver inte vara rak: du ska ha ryggen parallell med golvet, det viktiga är att armar och ben är raka.
 3. Utan att röra någon annan del av din kropp ska du lyfta din högra hand för att röra din vänstra axel, lägg sedan tillnbalka handen på mattan.
 4. Gör samma sak med vänster hand på höger axel. 

Advertisement