En filt som blir en kudde? Ja, det är bara att vika den på rätt sätt

av Titti Carlberg

24 Februari 2022

En filt som blir en kudde? Ja, det är bara att vika den på rätt sätt
Advertisement

Vi använder olika plädar och filtar under hela året: de är som en skön kram när vi kopplar av i soffan och skyddar oss från kylan inne i bostaden såväl som ute i trädgården eller på balkongen. Förmodligen har alla därför gott om dem i garderoberna, plus alla de som under de olika årstiderna ligger redo i varje rum på sängar, soffor och fåtöljer. Det är även föremål som vi gillar att plocka med oss i bilen eller på någon picknick, att ta med oss ut på balkongen eller i trädgården när vädret tillåter.

Att ha en extra som man kan använda som kudde när det behövs: det räcker bara med att lära sig de enkla rörelserna som krävs för att göra en kompakt cylinder, så får man ett bekvämt stöd för att koppla av. Eller kanske en akut ländryggskudde? Det är dessutom en lämplig form när de ska läggas undan i en garderob. Ta reda på hur man ska göra med metoden som visas i en video på TikTok. 

via lenniamc /TikTok

Advertisement
lenniamc /TikTok

lenniamc /TikTok

Placera filten på en plan yta (även på soffan eller ett bord) men se till att de två ändarna som fälls ut horisontellt framför dig är filtens hörn. På så sätt kommer de andra två hörnen att ligga över och under. Kort sagt, det ska se ut som en romb snarare än en rektangel. 

Vik den övre fliken mot mitten och placera sedan den nedre sidan av den vikta filten framför dig så att de ligger raka och parallella med varandra. Vänd på filten.

Gå sedan fram till kortsidan och rulla filten i spetsens riktning, den triangulära filtfliken som blir kvar hamnar i fickan som automatiskt skapas i cylindern, och kudden är redo att användas!

För att se instruktionsvideon, klicka här

Det är en metod som fungerar bra med vilken pläd som helst, och kanske till och med med badlakan, som man kan vika på mitten för att bli "rutor" innan de viks ytterligare som i metoden som just har visats. Så varje gång du har en extra filt men ingen kudde till hands, är det bara att skapa en så att du kan luta dig tillbaka avslappnat!.

 

Advertisement