Spara tid och pengar med några fantastiska hushållsknep!

av Titti Carlberg

20 Februari 2022

Spara tid och pengar med några fantastiska hushållsknep!
Advertisement

I vardagen är vi vana vid att utföra en lång rad handlingar och använda vissa föremål på bara ett sätt: vi har alltid gjort på ett visst sätt och det faller oss inte in att det kanske finns alternativa användningsområden eller produkter som gör att vi kan spara både tid och pengar.

På nätet stöter man dock ibland på någon briljant idé som verkar vara lösningen som vi inte visste att vi ville prova, och som kanske direkt blir den nya favorit vanan. Nedan föreslår vi några av dessa populära knep som finns på webben: kanske kommer de att bli användbara även för dig!

Advertisement

Har du en kniv som är slö? Om bladet inte är för trubbig kan du använda en enkel porslinskopp för att slipa det. Om du vänder upp och ner på en kopp kommer du att märka att den upphöjda kanten som den står på inte täcks av samma material som resten av koppen, utan är grövre. Den punkten är tillräckligt slipande för att, vässa knivbladet mot den!

Advertisement

Du använder ofta datorn och fjärrkontrollerna till många enheter, men hur ofta rengör du dem ordentligt? Och när du gör det kanske du använder en tandborste som tyvärr inte får bort alla smuts utan mycket av det hamnar i springorna mellan tangenterna. Men du kanske skulla tycka att det är mycket effektivare, snabbare och ännu roligare att använda klister eller formbara pastor (även kallat slime) att passera över tangentbordet som gör att skräp fastar på slimet.

Det fungerar även bra på ventilationsgallren på bilens instrumentbräda!

Sugar and Crumbs and Nifty Nozzles/YouTube

Sugar and Crumbs and Nifty Nozzles/YouTube

Vispar: de är alltid väldigt irriterande att diska. Men för de som har handtag, och flexibla metallnät finns det ett knep: platta ihop alla strängarna och för en diskborste eller svamp över alla samtidigt tills du har fått bort allt kladd. Istället de styvare elvisparna kan du lägga i en balja med varmt vatten och diskmedel (kanske även lite vinäger) låt dem ligga och dra en stund och vispa sedan med dem i vattnet. De kommer praktiskt taget att rengöra sig själv.

rawpixel.com

rawpixel.com

Ett städat rum ser aldrig städat ut om sängen inte är bäddad, så det finns faktiskt många personer som bäddar den direkt de kliver upp på morgonen. Men på det sättet får inte svetten och fukten som bildas under natten lufttorka, vilket får kvalster och bakterier att föröka sig. Så vänta alltid en stund innan du bäddar.

Pixabay

Pixabay

Luften i våra hem är ofta fulla av gifter och lider av den dåliga kvaliteten som finns utomhus, framförallt i storstäder. Så vi använder ofta apparater som filtrerar luften för att göra den friskare. Men om du vill ha ett grönare och mycket billigare förhållningssätt till problemet kan du sätta in växter som rensar luften i din bostad. Bland de som är mest kända för detta är murgrönan, Bostonormbunken, sanseverian, pothos och aloe vera.

Advertisement

När du använder skärbrädor glider de då mot arbetsytan och förstör dina ansträngningar? Undvik detta problem genom att använda två gummiband i båda ändarna av skärbrädan: deras gummi kommer att gnugga mot bänken så att skärbrädan ligger stadigt på plats.

Kände du redan till dessa knep?

Advertisement