Är det alltid rörigt i badrummet? Låt dig inspireras av 12 lösningar från IKEA

av Titti Carlberg

22 Februari 2022

Är det alltid rörigt i badrummet? Låt dig inspireras av 12 lösningar från IKEA
Advertisement

När vi möblerar vilket rum som helst i vårt hem försöker vi alltid hålla en viss stil utan att ge avkall på kvalitet: med IKEA-produkter hittar många den perfekta kombinationen av design och funktionalitet, ofta till mycket överkomliga priser. Och den svenska möbeljättens möbler och tillbehör är framförallt ofta väldigt mångsidiga: ett föremål kan användas både i köket som i andra rum.

Det räcker med att ha rätt inspiration för att hitta en lösning som skapar ordning och gör rummet mer beboeligt. Nedan följer några idéer som kan vara användbara för att organisera utrymmet i badrummet.

Du har möblerna men alla föremål på hyllorna är staplade i oordning: det är dags att dela upp dem i korgar och lådor av bambu från DRAGAN- serien som passar till alla stilar.

Advertisement

Inuti lådorna däremot behövs anpassade och mindre avdelare. GODMORGON-setet finns i olika former och även med lock.

Och skulle det inte vara bekvämt med att ha lyse inuti de djupa lådorna och i möbelns djupaste fack, som den under handfatet?

Tre VARIERA-insatser, de som ska användas som hyllor inuti andra möbler, kan bli hyllorna i en liten men kompakt hylla som ska sättas på väggen.

Det finns hyllor gjorda av metallstänger som är praktiska som handdukshängare, men de kan också bli hyllor för lådor med olika föremål i, som dessa trälådor.

Advertisement

Men om du är rädd för fukt kommer du inte att löpa någon risk med de större plastlådorna från VARIERA-serien som är användbara i vilket rum som helst.

Om du dessutom har en tvättmaskin i badrummet kan det vara praktiskt att ha en korg att slänga handdukar och badrockar i när de är smutsiga. Eller så kan du använda den för ren tvätt tills du har tid att lägga den iordning i skåpen.

Advertisement

Alternativet till många smala hyllor kan vara skenor med krokar: om du hänger korgar, mjuka eller hårda, kan du förvara vad som helst i dem. De är perfekta för penslar och pennor.

Och hängande förvaringsfickor, som de fickor som man hänger bakom dörrar eller använder när man campar, är också söta att hänga på väggen.

Advertisement

En mycket populär möbel för mindre badrum är VESKEN som man sticker in i små utrymmen som normalt aldrig används.

Precis som i köket är en skena fäst på sidan av möbeln perfekt för att hänga upp handdukar.

Advertisement

Och tanken på att använda tunna hyllor (de som är födda för kryddor eller fotoramar) som kompakta och platsbesparande hyllor är användbara även i badrummet, kanske till och med målade i en favoritfärg.

Vilken lösning skulle du välja för ditt badrum?

Advertisement