Utnyttja dina element för att parfymera dina kläder medan de torkar

av sofia

31 Januari 2022

Utnyttja dina element för att parfymera dina kläder medan de torkar
Advertisement

När det är kallt ute och man inte har en torktumlare att förlita sig på, är det ibland bekvämt att få sina kläder att torka snabbare med hjälp av värmen som avges från element, eller till och med en spis.

Det är ett val som bör göras på ett klokt sätt, utan att någonsin täcka elementet med för mycket med kläder, men det kommer väl till pass och fungerar som en nödlösning, för vi kanske behöver kläderna snabbt när de skulle inte hinna torka i tid på ett klädstreck. Medan vi torkar dem snabbare med hjälp av elementet kan vi också passa på att parfymera dem på ett naturligt sätt, med hjälp av några gör-det-själv-metoder som de ni finner här nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Varning:

  • Undvik att placera för många plagg på samma element för att inte hindra det varma luftflödet. Dina kläder skulle visserligen torka men rummet värms upp mer långsamt. Använd denna metod för några klädesplagg åt gången, för att inte öka luftfuktigheten alltför mycket.
  • Det är bättre att hänga varje plagg på en galge som får hänga precis ovanför eller precis framför elementet, eller till och med placera plagget på en stol och ha det nära elementet eller spisen.
  • Om du lägger dina kläder direkt på elementet, se till att det är rent och fritt från damm.

Hur man parfymerar kläder med hjälp av kylaren:

  • Om du har brickor eller behållare att fästa direkt på elementet (avfuktare till exempel) kan du använda dem med torkat citrusskal (som du lätt kan göra själv i ugnen eller i mikron), och eventuellt även hälla några droppar eterisk apelsinolja över dem eller citron för att göra dem ännu mer doftande. Lägg dem i avfuktaren så att flödet av varm luft som kommer från elementet sprider citrusdoft även på kläderna som hänger i närheten.
  • På samma sätt kan du använda bomull eller små tygbitar indränkta i några droppar av en eller flera eteriska oljor.
  • I avfuktaren kan du även lägga torkade aromatiska örter, lagerblad, kryddor av olika slag (kanelstänger, stjärnanisfrön, kryddnejlika etc.). Och även dessa kan "förstärkas" av ytterligare dofter genom att tillsätta droppar av eteriska oljor som passar bra ihop.

Det är enkla knep som samtidigt parfymerar huset på ett behagligt och naturligt sätt.

Advertisement