9 mycket användbara tips för att ha ordning i skafferiet

av Titti Carlberg

26 Januari 2022

9 mycket användbara tips för att ha ordning i skafferiet
Advertisement

I alla hem finns det ett utrymme som används som skafferi: det kan vara ett vanligt väggskåp i köket, ett hylla eller en del av ett annat rum som ligger bredvid köket. Även om utrymmet är tillräckligt stort finns det dock en risk att det blir oordning och det är ännu mer vanligt när du måste ställa in in en stor mängd varor i ett trångt fack.

Det finns inget som är så jobbigt som, när man ska plocka fram det man behöver, först måste hålla på att flytta på det som står runt det. För att hitta det man behöver, på en gång, är det därför värt att anta några briljanta knep för att organisera utrymmet effektivt. Läs vidare för att upptäcka några.

Advertisement

Om du vill ha skafferiet i en garderob eller i ett skåp som du kan utrusta från botten till toppen med många hyllor, är det bättre att inte placera dem på samma avstånd från varandra: i ett skafferi kommer det också att ställas flaskor, påsar och korgar med mer voluminös form som behöver mycket plats.

Advertisement

Om du däremot inte har en speciell hylla, oroa dig inte: en robust möbel, även i idustriell still, kan räcka för att fylla en vägg med alla tillbehör och nyttiga föremål till köket. Förbered olika korgar och behållare på en gång, för att ha ordning på allt.

Öppna korgar av trä eller metall, andra med lock och så de olika burkarna med mat ordnade så att skafferiet är bekvämt att använda och fint att se på.

Finns det för mycket utrymme mellan två hyllor? Få ut det mesta av det genom att stapla interna flyttbara hyllor: du kan skapa dem med plexiglasbehållare eller till och med andra typer av korgar placerade ovanpå varandra.

För alla sorters påsar är det bekvämt att använda galgar med klämmor, som de man använder till byxor och kjolar.

Advertisement

En lysande idé för att hänga förpackningarna med folie eller fryspåsar.

De mindre påsarna kan däremot stoppas ner i fickor som du hänger innanför en dörr eller på ett frytt utrymme på väggen i skafferiet

Advertisement

Om dina hyllor har hörn, sätt då runda svängbara brickor högst upp, för att utnyttja det svåra utrymmet så mycket som möjligt och göra det bekvämare för att kunna hitta det du behöver just då.

Metallbrickor som hänger från hyllorna och skapar en liten hylla på undersidan: allt är extrautrymme för att förvara andra förpackningar med mat.

Hur skulle du vilja ordna i ditt skafferi?

Advertisement