Kreativ återvinning av glasflaskor för att skapa originella dekorationer och inredningsmaterial

av Titti Carlberg

17 Januari 2022

Kreativ återvinning av glasflaskor för att skapa originella dekorationer och inredningsmaterial
Advertisement

Från vin till dressing, vi har ofta många sorters olika glasflaskor hemma, som vi normalt slänger när de är tomma. En del av dem kan du dock spara och förvandla till kreativa föremål så länge du har en fantasifull idé för att återvinna dem.

Du kan göra om dem till facklor, ljusstakar, vaser och till och med dekorera trädgården med dem. Förslagen som finns är många och ibland är det bara att måla glaset, medan andra gånger krävs det att man vet hur man ska skära i glas med precision. Ta en titt på bilderna nedan för att se hur du kan återvinna dina glasflaskor.

Ett lite tjockare snöre som kommer ut från toppen blir veken till en vacker gör-det-själv-fackla som du kan tända på kvällen ute i trädgården!

Advertisement

Spannmål, frön men också godis: flaskorna kan användas precis på samma sätt som burkar, som behållare för att organisera i skafferiet, även med godsaker.

På marknaden kan du enkelt hitta färger för glas, och med dem är det lätt att dekorera flaskorna på ett mycket snyggt sätt, som det är trevligt att se på när de är tomma, men kan också bli utmärkta vaser för snittblommor eller för kompositioner med tygblommor, torra grenar och liknande.

Om du doppar flaskorna i lite färg, metallick eller vanlig, blir de dekorerade på nolltid för att få vackra vaser.

casadavisdecor.com

casadavisdecor.com

Om du täcker dem med en lite mer matt väggfärg som du blandar ut ett par matskedar bikarbonat i, får man intrycket att det är keramikflaskor.

Advertisement

Små men rymliga kan bli blomvaser som du kan hänga på väggen med ett enkelt gör-det-själv-projekt.

Täckt med fastlimmade nycklar för en lättnadseffekt! Det finns många idéer för att skapa originalföremål att dekorera i ditt hem med utgångspunkt från glasflaskor.

Advertisement

Om du har lärt dig att skära i glas på ett exakt sätt (obs, du kan göra det hemma, men med stor försiktighet), kan du dekorera dem på tusen olika sätt. Som till exempel kreativa lampor att hänga i taket.

Det finns till och med de som skapar riktigt unika verk.

Advertisement

Istället för glasblock har någon sett det lämpligt att använda färgade flaskor för att dekorera en vägg i trädgården. Verkligen originellt!

Hur skulle du vilja återvinna glasflaskor?

Kreativ återvinning av glasflaskor för att skapa originella dekorationer och inredningsmaterial - 11
Advertisement