12 briljanta tips för att lösa vardagsproblem med lite uppfinningsrikedom

av Titti Carlberg

15 Januari 2022

12 briljanta tips för att lösa vardagsproblem med lite uppfinningsrikedom
Advertisement

I vardagen kan det hända att vi måste ta itu med små besvär, av en så vanlig sort att vi är säkra på att de är något som vi måste leva med, när det kanske finns ett sätt att lösa dem så att de försvinner för alltid.

Det räcker faktiskt med att ha rätt idé som gör att du kommer på en lösning som du inte kommer att kunna klara dig utan, och den är ännu mer tillfredsställande att använda när den kräver användning av föremål som du vanligtvis har hemma. Kolla in några sådana idéer genom att fortsätta läsa.

Advertisement
tatoyale / Reddit

tatoyale / Reddit

Om du har någon brunn eller tjockt galler i trädgården som du behöver inspektera då och då kan du underlätta för dig själv genom att sätta dit gör-det-själv-handtag.

Advertisement

En stor balja och en filt eller ett täcke kan bli sovplatsen för din hund eller katt, det är bekvämt och dessutom lätt att tvätta.

För att alltid hålla soppåsen på plats i hinken kan du sätta självhäftande krokar på utsidan.

Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

Vill du titta på din laptop eller platta när du träningscyklar? Du kan använda en kartonglåda!

gourmetrunner.blogspot.com

gourmetrunner.blogspot.com

Det finns också de som har satt en bricka, den för badkare, på löpbandet.

Advertisement

Om du vill ha en kokbok eller en stor manual öppen kan du hjälpa dig själv med dokumentklipp. De fungerar även på små böcker, sätt bara fast en upptill mellan två sidor!

De mindre kan istället fungera som bokmärke!

Advertisement

En annan idé för att hålla recetboken öppen och upphängd för att få mer utrymme på arbetsytan och den idealiska höjden för att läsa, är att hänga fast dem på en galge (en för kjolar och byxor).

För att ha ljusslingorna iordning kan du använda utskärda kartonger.

Advertisement

Vill du alltid ha bägge (eller fler) fjärrkontroller till hand? Sätt bara ihop dem med gummiband, eller hårsnoddar.

Att sätta lite plastfolie precis under locket innan du skruvar tillbaka det på flaskan eller burken undviker du läckage under en resa. Om du även gör det med kryddburkar hjälper det till att bevara aromen.

Advertisement

Vilken soffa som helst och de flesta möbler täcker aldrig helt golvet, så det finns alltid ett mellanrum som gör att föremål hamnar under möblerna. För att undvika detta kan du täcka det utrymmet med rör.

Har du någon briljant idé som löser ett vanligt vardagsproblem?

Advertisement