Smutsig soffa: upptäck ett ekonomiskt sätt för att göra ren den även om den inte har ett löstagbart foder

av Titti Carlberg

14 Januari 2022

Smutsig soffa: upptäck ett ekonomiskt sätt för att göra ren den även om den inte har ett löstagbart foder
Advertisement

Tänk på en avkopplande kväll och vad du skulle vilja göra. Kan en bra bok eller film vara det rätta för dig, så varför inte i din bekväma soffa

Men om soffan är smutsig och illaluktande blir allt mindre behagligt. I själva verket kan mat, drycker eller andra rester äventyra dess fräschör och störa våra stunder av avkoppling. Ofta har våra soffor avtagbara skydd, men om så inte skulle vara fallet eller vi inte har tid att ta av det och tvätta och torka det, kan det vara bra att ha lite bikarbonat hemma. Välkänt för sina många användningsområden är denna produkt en utmärkt allierad för olika trick i hemmet. Och även i det här fallet kommer det väl till pass. Låt oss se tillsammans hur man använder det på ett praktiskt sätt för att fräscha upp soffan med 3 snabba gör-det-själv-medel.

Advertisement
Creativo

Creativo

1. Ytlig smuts

Sopa bort matrester från soffan med en borste eller trasa, men var försiktig så att du inte skadar tyget. Strö sedan över den helt med ett lager bikarbonat och låt produkten verka i minst 20 minuter. När detta är gjort så dammsuger du bort produkten från ytan och använd sedan en mikrofiberduk för att ta bort små överskott av produkt gömd i hörnen.

2. För en djuprengöring

I det här fallet kan du använda vatten, bikarbonat och Marseilletvål eller, alternativt diskmedel. Blanda dessa tre produkter, doppa ner en trasa, vrid ur den och torka av den över hela ytan. Låt den torka helt så ser du att din soffa blir som ny och doftar gott.

Advertisement
Creativo

Creativo

3. Fläckar

För att få bort irriterande fläckar från soffan kan det vara bra att blanda bikarbonat med vatten, blanda tills du får en slät pasta som inte är för tjock. Applicera krämen på den "jobbiga" fläcken och låt det verka tills krämen har torkat. Ta sedan en torr mjuk trasa och torka noga på punkten. Försvann fläcken?

Tre gör-det-själv-metoder som är väldigt enkla att omsätta i praktiken och billiga, eller hur? Innan du fortsätter rekommenderar vi dig att alltid läsa noggrant informationen om din soffa. På det sättet kan du undvika att skapa ytterligare problem och kan respektera egenskaperna hos tyget eller om den är av skinn hos din avslappningsmöbel.

Bra jobbat och ha en skön vilostund!

Advertisement