Ytlig och envis smuts eller rostfläckar på badkaret? Upptäck några gör-det-själv-trick för att göra rent det

av Titti Carlberg

09 Januari 2022

Ytlig och envis smuts eller rostfläckar på badkaret? Upptäck några gör-det-själv-trick för att göra rent det
Advertisement

Många av oss, efter intensiva arbetsdagar eller efter fysisk aktivitet, funderar på ett sätt att koppla av. Det finns de som föredrar en middag med vänner, de som tittar på en film och de som inte kan vänta med att få lägga sig i ett varmt och avkopplande bad. Men ibland minskar entusiasmen för det ögonblicket att ägna sig åt sig själv, eftersom badkaret inte ser så rent ut som vi skulle vilja. Rester av tvål, damm, mögel och smuts kan faktiskt förstöra viljan för oss.

Oavsett uppmärksamhet, städning och pengar som spenderas på specifika produkter, är ditt badkar skinande rent? Inga problem, vi avslöjar några gör-det-själv-trick för att göra det glänsande rent. Vit vinäger, citron, bakpulver och borax: vem av oss har inte minst en av dessa produkter hemma?

Advertisement
Creativo

Creativo

1. För ytlig smuts räcker det med vit vinäger och vatten

För att få bort den ytliga smutsen, skapa en lösning av vatten och vinäger i lika delar för att spraya på den smutsiga ytan. Vänta 15/20 minuter och torka av med en svamp eller mikrofiberduk och skölj sedan.

2. Är smutsen svår att få bort?

Om det är envis smuts kan du strö, antingen bara på smutsfläcken eller hela badkaret, bikarbonat. Spraya sedan på vatten och vinägerlösningen på bikarbonaten och låt det arbeta några minuter. Blanda nu dessa ingredienser med en svamp tills det är väl blandat och låt det verka i ytterligare 15 minuter. Efter de 15 minuterna sköljer du bort det med vatten.

 

Advertisement
John Graham/Flickr

John Graham/Flickr

3. Hur man får bort rostfläckar

Är problemet rostfläckar? Oroa dig inte för det finns en lösning för det också. Du behöver lite borax och citron. Strö den drabbade delen med borax, ta en halv citron och gnugga så att det skapar en pasta. Låt verka i några minuter och skölj. Om fläcken inte försvinner, upprepa bara proceduren och resultatet är garanterat.

Om du istället för de vanliga kemikalierna föredrar naturmedel som inte kostar så mycket, så är de här knepen för dig. Med lite fingerfärdighet och uppfinningsrikedom kan du äntligen få ditt badkar att skina som nytt. Kände du redan till dessa knep? Har du provat dem? Berätta gärna för oss om dina erfarenheter!

Advertisement