Vill du julpynta i trappan? Hitta rätt inspiration för klassiska eller moderna dekorationer

av Titti Carlberg

14 December 2021

Vill du julpynta i trappan? Hitta rätt inspiration för klassiska eller moderna dekorationer
Advertisement

Den som har en trappa med en väl synlig ledstång hemma, har säkert tänkt - eller kanske till och med provat sig fram - att dekorera även den, till julens högtid.

Traditionellt draperas en festong strax under ledstången, men det är också möjligt att få den att löpa på ledstången, eller helt enkelt dekorera stängerna på räcket. Det finns även många olika idéer, mer pråliga och färgglada eller mer sobra och minimala, beroende på din smak. Låt dig inspireras av bilderna nedan.

Gran eller tallkvistar, men också andra växter som du har i din trädgård eller som du lätt kan hitta: det är den mest naturliga dekorationen par eccelence.

Advertisement

Färgen på bladen, såväl som på andra tillagda dekorationer (inklusive band och rosetter) kommer att matchas med andra hemdekorationer. Ock självklart kan även denna dekoration prydas med ljusslingor som gör allt lite mer magiskt.

Några grenar ovanför och några julgranskulor som faller ner från räcket, som om de vore inramade: enkelt och väldigt sött. Du kan använda tunna nylontrådar för att hänga upp dem, men det går även bra med band som kanske matchar festongens färg.

En välfylld festong med gigantiska kottar och röda små kulor: den syns verkligen!

Det är inte lätt att hitta extrastora dekorationer i form av julgranskulor, men du kan lätt hitta papperskulor som används till festdekorationer: välj färger som matchar festongens.

Advertisement

Sammansättningar av grenar fixerade vertikalt på räckestängerna med jämna mellanrum: mycket elegant.

Bara några kransar hängda med vackra band: det är den perfekta lösningen om du vill skapa kransar i olika stilar men inte vet var du ska hänga dem!

Advertisement

Festonger i form av gröna julgranskvistar och julgranskulor med jämna mellanrum: enkelt och minimalt!

En liknande idé men i skandinavisk stil, med små sammansättningar av grenar på räckestängerna och fästa i toppen istället för vid basen.

Advertisement

En röd triumf: i en bostad som är inredd helt i vitt är det en perfekt färg.

En helt ny och färsk idé, med ett fuskpaket på varje trappsteg.

Advertisement

Vad säger du om att förvandla räcket till en gigantisk polkagris?

En sympatisk idé är att förvandla räcket till en isbana med många pingviner på!

God Jul!

Advertisement