Har du total kaos under diskbänken? Hjälp dig själv med dessa briljanta skräddarsydda lösningar

av Titti Carlberg

13 December 2021

Har du total kaos under diskbänken? Hjälp dig själv med dessa briljanta skräddarsydda lösningar
Advertisement

Hur ofta måste du leta efter en ny disksvamp eller diskmedel, du vet att du har tryckt in det i skåpet under diskbänken, men du måste alltid rota runt en massa innan du hittar det du letar efter? Det är vad som händer när vi fyller skåpet med för många flaskor och föremål.

Det finns faktiskt plats för många rengöringsprodukter och verktyg, samt för en eventuell sophink, men om du inte snyggar till med behållare eller olika fack, kanske till och med krokar, så kommer det alltid att vara en kaotisk punkt, stökig och svår att hålla ren. För att hålla iordning där under, finns det olika lösningar beroende på din smak och det tillgängliga utrymmet.

Det mest bekväma är utan tvekan hyllor eller utdragbara korgar. Du kan använda de i järn med glidskenor eller till och med bara montera en träplatta som glider ut där du kan placera korgar och behållare på. Då behöver du inte längre hålla på att böja dig ner för att rota runt i det mörka skåpet.

Advertisement

Hyllor gjorda med paneler som glider på två bärande stänger hjälper också mycket, så om du måste ställa in något som är högt kan du flytta en hylla och skjuta in föremålet mellan, och det finns gott om plats även för avloppsrören.

Om du inte har så många föremål eller flaskor räcker det med en stång mellan väggarna för att hänga upp sprayflaskor och diskhandskarna.

En tvåvåningshylla av järn: ta först alla mått så att du inte behöver montera något.

Det finns de som också använder de så kallade kontorskorgarna, som är utdragsbara. Väl synliga etiketter så skapar du den ordning du vill ha.

Advertisement

Om du vill montera in en hylla, så måste du alltid skära bort en bit för avloppsröret, även för att det ska vara lättåtkomligt för en eventuell kontroll eller reparation.

Du kan också, eller istället, sätta in korgar, du vet sådana där som man använder på kontor för att lägga dokumenthandlingar i.

Advertisement

Det finns också ett utmärkt val bland skåpen som kan uppta allt tillgängligt utrymme. Och det finns de som efterliknar dessa modeller med gör-det-själv-projekt som monterar järnrör och trähyllor.

För de lättare föremålen kan du sätta upp plastkorgar på insidan av skåpdörren.

Advertisement

Eller bara några krokar för att hänga upp de vardagliga föremålen.

Om det av en slump finns ett hörn av det inre facket dolt på sidorna av dörrarna, kan du göra det lättare att använda genom att lägga till en roterande bricka.

Advertisement

En hästskoformad lösning gör det lätt för dig att nå allt du behöver under diskbänken.

Vilken är din lösning för att hålla i ordning under diskbänken?

Advertisement