Använd julgranskulor för att göra några fantastiska kransar

av Titti Carlberg

16 December 2021

Använd julgranskulor för att göra några fantastiska kransar
Advertisement

Genom åren samlar vi på oss många förpackningar med julgranskulor, i alla färger och storlekar beroende på vad vi ska dekorera. Det kan dock hända att vi ett år vill dekorera granen på ett annorlunda sätt och att vi inte behöver alla kulor. Men istället för att låta dem ligga i kartongen, kan du använda dem till många andra dekorationer runt om i ditt hem, även till kransen som ska hänga på ytterdörren, i något fönster eller kanske till och med ovanför den öppna spisen.

Det finns många olika sätt som du kan skapa kransar med julgranskulor, beroende på vilken typ av stöd du väljer till den: av metall, trä, frigolit eller kanske gröna grenar av plast. Här följer några förslag som kan ge dig inspiration.

Video Tutorial via Christmas Crafts/YouTube

Video Tutorial via Christmas Crafts/YouTube

För att skapa stödet som du ska sätta de olika dekorationerna på, kan du använda gamla galgar i metall, du trär på så många prydnader som möjligt i olika storlekar, färger och kombinerar dem som du föredrar. 

Advertisement
Tutorial via hearthandmade.co.uk

Tutorial via hearthandmade.co.uk

Annars kan du använda som bas kvistar av plast och trä på kulor och andra prydnader som du gillar för att fylla den.

Till exempel är det väldigt vackert när bara en del av kransen är dekorerad. Även dessa kan skapas på en bas av plastkvistar, fäst kulor och andra matchande dekorationer på bara en bit av den.

Tutorial via blog.partydelights.co.uk

Tutorial via blog.partydelights.co.uk

En annan metod är att dekorera de runda polystyrenstöden: de är vanligtvis vita, och du kan sedan måla dem med sprayfärg. För att fixa kulorna behöver du sätta nålar i hålet där kroken ska sitta, för att komponera kransen. När du har bestämt dig för arrangemanget av varje kula, då kan du limma fast dem med varmt lim på polystyrenkransen.

Det finns de som limmar dem på trästöd, de som vanligtvis är dekorerade med gröna grenar och bladverk. Även här behövs det varmt lim.

Advertisement

Om du har en katt kan du också skapa en söt krans som denna, som frammanar kattdjurets gärningar, kulorna som hänger på kransen är helt enkelt oemotståndliga.

Har du skapat en sådan här krans tidigare?

Advertisement