Smarta knep för din vardag - med dessa tips kommer många saker att bli mycket lättare

av sofia

17 December 2021

Smarta knep för din vardag - med dessa tips kommer många saker att bli mycket lättare
Advertisement

Att gråta när du skalar lök, den där lilla högen av damm som bildas på golvet varje gång du borrar i väggen, märken från kattklor på soffan... varje dag kan saker hända eller så lägger vi märke till detaljer som irriterar oss lite och för vilka vi inte har någon lösning, eftersom det är mycket vanliga företeelser för de flesta av oss.

Men att tänka lite utanför ramarna ibland hjälper till att undvika dessa olägenheter, vilket framgår av alla de knep för vardagliga problem som är väldigt populära på nätet. Här är några som du borde testa. 

När du behöver borra hål i väggen, klistra upp ett papper för att samla upp skräpet. En vikt post-it passar perfekt!

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Om du har kryddor som du använder sällan och som skulle kunna bilda klumpar, förslut dem med lite plastfilm som du sätter över burkens öppning innan du stänger locket.

imgur

imgur

En rolig grej att prova: om du vill ta en tupplur medan du har på dig hörlurar kan du använda en nackkudde som kudde!

Reddit

Reddit

När du vill fästa ljusslingor på gardinerna, kanske som juldekorationer eller vid ett speciellt tillfälle, kan du helt enkelt ta hjälp av krokar till duschdraperier.

Om du har katter i ditt hem kommer klädseln på soffor och fåtöljer sannolikt att visa spår av deras närvaro, med trasiga och lösa trådar i hörnen. Du kan dölja skadan genom att kapa av dessa trådar med en rakapparat.

Advertisement

Inga fler tårar när du skivar lök: lägg bara den skurna sidan på en servett eller lite hushållspapper. Att täcka den skurna halvan av en lök med papper och sedan även med plastfilm är också ett sätt att få den att hålla bättre i kylen.

 

Har bilens luftfräschare tagit slut? Häll i 3 droppar (eller mer) av en valfri eterisk olja så har du "laddat på" den. Du kan till och med använda en tygbit!

Advertisement

Om du snabbt behöver laga ett par flip-flop sandaler, kan du låsa pluppen som sticker ut längst ner med till exempel en påsklämma eller en säkerhetsnål.

Ta med dig en karbinhake när du handlar: den hjälper dig ifall du måste bära många påsar tillsammans.

Advertisement

För att förhindra att stövlarna säckar ihop och förlorar sin form kan du trycka ner sådana där skumgummituber som man har i simbassängen i, men även tidningar, flaskor eller till och med papprullen i hushållspappersrullarna.

Har du någon smart lösning på vardagsproblem?

Advertisement