Stopp i avloppet? Försök att rensa det med dessa tre enkla steg

av Titti Carlberg

11 December 2021

Stopp i avloppet? Försök att rensa det med dessa tre enkla steg
Advertisement

Samtidigt som man ständigt är noga med att inte lägga disk och kastruller i diskhon som inte först har blivit avskrapade på matrester, för att de inte ska hamna i avloppet, är det ändå, med tiden, lätt att skapa stopp i rören. Vi märker det när vattnet börjar rinna långsamt, och ibland rinner det helt enkelt inte ner i avloppet.

I det fallet kan du prova några enkla åtgärder innan du plockar isär rören eller ringer efter en rörmokare som kan fixa situationen, Som ett första steg kan du faktiskt prova en enkel trestegsmetod som verkligen kan vara allt du behöver för ett lättare stopp.

Creativo

Creativo

1. Kokande vatten

Det första du ska göra är att koka upp tre liter vatten (minst 3 liter) som du sakta häller ner i avloppet. Om stoppet beror på en klump fett kan kokhett vatten ofta lösa upp klumpen så att det glider ner av sig själv.

2. Propplösare

När det fortfarande finns lite vatten kvar i diskhon, använd då den traditionella sugproppslösaren. Se till att hela gummikanten är stadig på botten och tryck sakta nedåt. När sugproppen är fäst kan du börja trycka upp och ner med kraftiga tag, samtidigt som du håller propplösaren stadig. Ibland är denna åtgärd mer än tillräcklig för att eliminera problemet.

3. Vinäger och bikarbonat

Häll bikarbonat (100 till 130 gram räcker) i avloppet och direkt därefter vinäger i lika delar varmt vatten (minst en halv liter). Du kan värma vattnet och vinägern tillsammans.Efter cirka tio minuter eller mer kan du hälla i en kastrull med kokande vatten(minst 3 liter) i avloppet, och, vid behov, använda gummipropplösaren igen, innan vattnet har runnit bort.

 Dessa tre steg är ofta allt som krävs för mindre stopp i avloppen. Men om de inte ger önskat resultat och du inte är säker på att du vet hur man ska ta isär rören, är det lämpligt att tillkalla en expert.

Vilken metod använder du för att åtgärda stopp i avloppet?

Advertisement