Vill du bleka ditt hår på ett naturligt och skonsamt sätt? Prova med kanel

av Titti Carlberg

13 December 2021

Vill du bleka ditt hår på ett naturligt och skonsamt sätt? Prova med kanel
Advertisement

Att färga sitt hår är en vana som har följt vår civilisation i över ett årtusende, och först sedan 1900-talet har vi börjat ta till allt mer sofistikerade (och mindre skadliga produkter för håret) kemikalier som verkligen tillåter oss att återskapa vilken nyans som helst. Hur avantgarde som helst, vilken färgning eller till och med vilken reflekterande behandling som helst får konsekvenser för hårets hälsa, så ibland är det att föredra att prova naturliga metoder.

Självklart kan du inte förvänta dig samma omedelbara och intensiva resultat som kemiska färgämnen, men du kan säkert dra nytta av en behaglig förändring utan att skada håret så mycket. Kanel är bland de naturliga ingredienserna som kan användas. Läs vidare för att få reda på hur du ska använda det.

Pixabay

Pixabay

Kanel bleka håret generellt och även accentuera ljusare strimmor, och för att dra nytta av det, är det bara att lägga till det i din vanliga rutin för hårtvätt. Det enda som behövs är:

  • cirka 110 ml av ditt balsam (alltid bättre om det är för ömtåligt hår)
  • 2 matskedar kanel

Som du kan gissa är användningsmetoden väldigt enkel: blanda de två ingredienserna i en skål eller ett glas, och applicera det i hela håret, du kan eventuellt hjälpa till med en kam för att fördela produkten väl. Låt behandlingen verka i minst 3 till 4 timmar, fast det blir ännu bättre resultat om du låter det sitta i en hel natt, täck håret med en badmössa eller plastfolie och över det kan du, valfritt, linda en handduk för att hålla värmen över ditt fuktiga huvud.

När den nödvändiga tiden har gått kan du tvätta och torka håret på ditt vanliga vis. Detta är en mycket mild kur, som bör följas i ett par veckor innan du ser något resultat.

Men kanel har vissa andra fördelar för håret: det har genomförts studier - som dock fortfarande är under undersökning - för att bekämpa mjäll och främja hårväxten.

Var alltid uppmärksam på eventuella allergier, även om du konsumerar kanel som en livsmedelsingrediens: för att prova, gnugga mald kanel (eller till och med kanelolja) på insidan av din armbåge och vänta i 24 till 48 timmar för att se om det orsakar några reaktioner, om inte kan du börja använda det i håret!

Advertisement