Vill du alltid ha glaset i duschkabinen i perfekt skick? Ta hjälp av dessa rengöringstips

av Titti Carlberg

04 December 2021

Vill du alltid ha glaset i duschkabinen i perfekt skick? Ta hjälp av dessa rengöringstips
Advertisement

Precis som det är riktigt behagligt att titta ut genom fönstren utan att sikten skyms av glorior och smuts, damm eller - vanligare - spår av regndroppar, är det på samma sätt även i duschkabinen trevligt när glaset inte är smutsigt med tvål och kalkrester.

För att se till att de alltid är i toppskick behöver de inte så mycket uppmärksamhet för det finns några användbara knep som kan hjälpa. Ibland, medan du duschar, kan du faktiskt förlora några minuter på att sköta om glaset! Läs vidare för att ta reda på mer.

Creativo

Creativo

  • Att tvätta glasväggen medan du duschar: ett användbart knep för den som vill få ut det mesta av sin tid utan att behöva ta sig extratid för rutinstädning, är att alltid ha en diskborste redo i duschkabinen, den sorten som du kan fyllla i vatten och diskmedel i handtaget. Genom att ha den, medan du duschar, kanske under tiden du har balsam eller en inpackning i håret, kan du tvätta glasfönstret och sedan, när du sköljer dig själv, sköljer du även glaset. Vid den tidpunkten, innan du lämnar badrummet, räcker det med en fönsterskrapa för att skra av resten av vattnet, då är det inte nödvändigt att tvätta rutorna igen.
  • Om du behöver ta bort mer envisa spår av kalk, finns det självklart vit vinäger. För att göra det mer effektivt, värm det. Häll det i en kopp och värm det (även i mikrovågsugnen), tillsätt ett par droppar diskmedel, blanda och använd produkten på en mjuk trasa som du gnuggar på kalkfläckarna. Det fungerar även på kranar och på tvålresterna i handfatet eller badkaret.
  • En pasta av citronsyra och bikarbonat (ett par matskedar vardera, till att börja med) och tillsätt sedan vatten, under omrörning, tills du får en pasta, som du för över rutorna med hjälp av en svamp eller en mikrofiberduk. Även detta medel fungerar bra på kranar och sanitetsgods.

Vilken är din favoritmetod för att putsa glasrutorna i duschkabinen?

Advertisement