En bekväm sjal med fickor för kallare kvällar: skräddarsy en genom att virka den

av Marika Grimaldi

05 November 2021

En bekväm sjal med fickor för kallare kvällar: skräddarsy en genom att virka den
Advertisement

När temperaturerna sjunker och vi kanske vill bli kvar lite till utomhus, eller när vi fryser inomhus och känner att vi behöver täcka oss lite grann för att njuta av en behaglig värme, är en sjal ofta svaret. De är lättare än en kofta och kan bäras genom att enkelt lägga dem ovanpå andra plagg; vid behov kan de bli en stor halsduk att vira runt halsen. Och tänk om de även har fickor?

Nedan hittar du några modeller att hämta inspiration från för att virka en sjal med bekväma fickor.

Advertisement
Tutorial via crochetdreamz.com

Tutorial via crochetdreamz.com

Den här sjalen har ett ganska lätt och mjukt utförande, och maskorna som används är enkel- och högvirkade, ibland tagna på den främre öglan för att skapa de upphöjda ränderna som löper genom hela arbetet. Det resulterande mönstret är mycket vackert på båda sidor, sjalen är faktiskt dubbelsidig. För att skräddarsy det färdiga resultatet, utöver den typ av garn som valts, kan du roa dig själv med olika typer av knappar för att stänga fickorna! 

Advertisement
En bekväm sjal med fickor för kallare kvällar: skräddarsy en genom att virka den - 2

Ett mer traditionellt projekt med ett lite mer invecklat utförande, lämpligt för dig som redan har lite erfarenhet av virkning. Sjalen är fluffigare och bredare än den förra, lite mindre lämplig att använda som halsduk. 

Tutorial via hookedonhomemadehappiness.com

Tutorial via hookedonhomemadehappiness.com

Det börjar med en enkel enkelvirkning (eller elastisk kedja) och sedan innebär arbetet användning av låg eller hög virkning. Det sistnämnda stickas ibland i den främre eller bakre öglan, och det finns även maskor att arbeta med tre maskor tillsammans, för att skapa den perforerade effekten som du ser på bilden. Väven är inte för tjock vilket gör det lätt att vira sjalen runt halsen som en halsduk. 

Tutorial via stitching-together.com

Tutorial via stitching-together.com

Den här sjalen är tunn men varm och har ett delikat geometriskt utförande: mellan de räfflade sidobanden som ramar in långsidorna, och de med fransar på de kortare ändarna, finns det faktiskt 5 stora rutor, varav de tre centrala genomkorsas av ett perforerat  " X "e och de i ändarna, mindre, som rymmer fickorna. Däremot arbetar du med enkla maskor: enkelvirkad, hög, mycket låg och bubbelmaska.

Har du någonsin virkat en sådan här sjal ? 

Advertisement