Låt dig inspireras av dessa olika idéer för att dekorera ytterdörren i julen

av Marika Grimaldi

03 November 2021

Låt dig inspireras av dessa olika idéer för att dekorera ytterdörren i julen
Advertisement

Julen är en av de tider på året då även de som i allmänhet inte ägnar sig åt att pynta huset med säsongsbetonade prydnadssaker, kapitulerar och fyller hemmet med många symboler för högtiden, och en av de platser som nästan alltid pryds med någon dekoration är entrén till huset.

Girlander är den mest populära idén, och sedan finns det festonger, små träd placerade utanför dörren, men inte bara det: juldekorationer, från de mest traditionella till de mest kreativa och moderna, kan verkligen bli hur många som helst!

Advertisement

Du kan hitta barrträdsgrenar, även konstgjorda sådana, som placeras som festonger runt dörren. De är ännu vackrare om de är sammanflätade med ljusslingor och så bli dekorativa även på kvällen. Nära dörren kan du också placera små julgranar. I det här fallet, för en rustik design, har de placerats inuti trälådor.

Advertisement

En uppsättning koordinerade dekorationer: allt från festongen till kransen, till de små träden utanför och den stora julgranen inomhus: detaljerna är de samma på alla de olika artiklarna, med en färgpalett som också matchar väggen och lyktorna perfekt!

Istället för små träd kan du också förbereda sammansättningar av gröna grenar och röda bär att placera i diverse typer av kärl, direkt utanför dörren.

Korgar, växter, lyktor och så festongen och två girlanger, en för varje dörr: en tidlös dekoration som har traditionens charm.

Inte bara perfekta symmetrier: festonerna som bara vilar på ena sidan av dörren är också mycket vackra, och icke-identiska kompositioner på sidorna av entrén.

Advertisement

Och även med dessa kan du överdriva med festonger riktigt rika på detaljer och julens typiska färger.

Enklare men ändå väldigt trevlig: bokstäverna som skapar ordet "Joy" på dörren, i det här fallet gjorda på tyg utsträckt i brodericirklar. Men du kan roa dig själv med de mest olika teknikerna för att efterlikna en dekoration som denna.

Advertisement

Och om du vill ha något roligare, som barn kanske också gillar, kan du förvandla själva dörrarna till julkaraktärer som de rödnosade renarna ...

... Eller en rolig snögubbe.

Advertisement

Och om du gillar Grinchen, här är en idé att kopiera!

Nötknäpparna saknar heller aldrig charm, inspirerade av en av de klassiska julsagorna.

Advertisement

Mycket enkelt och effektivt, dekorationen med ett stort band och en rosett förvandlar dörren till en presentask.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement