Shabby chic girlanger för att pynta ditt hem: hitta den som passar dig bland många idéer med vintage elegans

av Marika Grimaldi

05 November 2021

Shabby chic girlanger för att pynta ditt hem: hitta den som passar dig bland många idéer med vintage elegans
Advertisement

Föremål som slitits ut av tiden, material som visar årens tecken, detaljer sparade från andra verk som inte finns längre: det här är råmaterial som shabby-chic inredningar förvandlar till nya inredningstillbehör, uppmjukade av romantiska och delikata element som pärlor, blommor, pastellfärger.

Det är en filosofi som kan appliceras på lite allt möljligt, att inreda med tillbehör eller till och med möbler med en vintage-look som liknar arvet från en tidigare och idealiserad era. Denna smak kan också styra skapandet av en av de mest mångsidiga dekorationerna som kan göras med gör-det-själv-metoden, girlangen. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Den enklaste och snabbaste formen att göra är att täcka de förformade runda polystyrenstöden med rep, ull eller band. När du har gjort basen kan du lägga till rosetter, spetsar eller blommor gjorda med många olika tekniker.

Advertisement

För en mer prålig och rik dekoration kan du också använda bijouterier och juveler av alla slag, med en stor satinrosett i mitten. Basklädnaden är också i vit satin, för att framhäva gnistan från ädelstenarna.

Lite mer originell är idén att sammanfoga två girlanger, den ena inuti den andra, och använda den del som är dekorerad med blommor så att den sträcker sig över bägge.

Samla alla rosetter, bordstabletter, spetsar, beslag, tylldekorationer, pärlsträngar, band och tygblommor: tillsammans skapar de alltid perfekta kombinationer för shabby-chic stilen.

En hjärtformad girlang, där det inte finns några satin- och gnisterdetaljer, men ändå väldigt romantisk.

Advertisement

En triumf av spets: full av detaljer, denna pärl-quiltade girlang.

Bitarna av en teservering, men även blommor, gamla nycklar och spetsar har limmats på ett trästöd. Kransen denna gång är inte att hänga på dörrar eller fönster, utan ska användas som en kudddekoration!

Advertisement

Konstgjorda, eller kanske torkade, blommor är en annan typ av dekoration som ofta ser väldigt bra ut i dessa skapelser.

Denna fluffiga och delikata girlang är gjord av tygremsor från brudklänningen! Skulle du kunna återvinna den på liknande sätt?

Advertisement

Fjädrar och blommor: det är verkligen en elegans från det förflutna.

Tyll och strass, med en fjäderblomma: enkel men med stor genomslagskraft.

Advertisement

Ett lite mer rustikt val, detta hjärta gjort av grenar sammanflätade i form av ett hjärta.

Vilken girlang gillar du bäst?

Advertisement