Luftfuktighet och unken lukt i rummet? Använd doftande salt för att dofta och avfukta på ett naturligt sätt

av Marika Grimaldi

25 Oktober 2021

Luftfuktighet och unken lukt i rummet? Använd doftande salt för att dofta och avfukta på ett naturligt sätt
Advertisement

I många hem är luftfuktighet ett problem att kämpa med, särskilt under kalla årstider och under regnperioder. Oavsett om det är för läget och klimatet i området där du bor eller kanske bara för att du ofta tvingas torka plaggen inomhus eller av vilken annan anledning som helst, när det finns ett fuktproblem som fortfarande inte är för allvarligt kan man använda en enkel. naturlig metod för att suga upp fukten och samtidigt avlägsna den unkna lukten som den ofta för med sig.

Använd bara lite enkelt koksalt och sedan några ingredienser för att parfymera rummet på ett behagligt sätt. Läs vidare för att upptäcka mer.

Advertisement
hippopx.com

hippopx.com

 Du behöver:

  • En glasburk
  • Tillräckligt med grovt salt för att fylla burken till tre fjärdedelar
  • 1 plastpåse eller genomskinlig matfilm
  • Torkade lavendelblommor, kryddor efter smak eller två påsar av ditt favoritte. Du kan begränsa dig till dessa torra doftande ingredienser eller tillsätta (eller använda alternativt):
  • Eterisk olja med lavendel eller med en doft som matchar och framhäver teets eller kryddornas dofter.

Så här förbereder du avfuktaren och deodoranten med salt:

1.Fyll burken med salt till tre fjärdedelar

2.Tillsätt de torra ingredienserna (torkade blommor, kryddor eller te)

3.Skaka väl för att blanda alt ordentligt

4.Häll i 4 eller 5 droppar eterisk olja om du vill.

5.Du kan experimentera varje gång med olika kombinationer av dessa ingredienser. Lavendel passar till exempel också bra med citron. På hösten och vintern kanske du föredrar kanel, stjärnanis, kryddnejlika, kardemumma och eterisk apelsinolja. För att fräscha upp en omgivning är de bästa aromerna är alltid de som innehåller mynta som du kan använda i ett smaksatt te, eller även lägga till de torkade bladen. Om du har torkade rosenblad kan du använda dem med en ros- eller blomolja ... Det finns så många kombinationer. Klipp ut plasten eller filmen till en fyrkant som är lite större än burkens mynning och lägg den över mynningen, stäng sedan burken. Vissa lägger bara salt och torra ingredienser i burken, täcker med plast och häller droppar eterisk olja på plasten innan de stänger locket.

6.Låt burken i vilket fall som helst förbli stängd i två eller tre dagar, skaka den sedan och så kan du hålla den öppen i rummet som ska fräschas upp. När du märker ett den behagliga doften har försvunnit, kontrollera burken: om saltet är blött eller om du kan se lite vatten i burken med saltet till stor del upplöst, kasta allt, tvätta burken och börja om.

Du kan använda den i vilket rum som helst, kanske ändra aromerna allt efter miljön!

Advertisement