Upptäck hur många sätt du kan använda tandkräm på i hushållssysslor men inte bara där

av Marika Grimaldi

15 Oktober 2021

Upptäck hur många sätt du kan använda tandkräm på i hushållssysslor men inte bara där
Advertisement

För vår tandhygien använder vi tandkräm varje dag, men mer eller mindre alla tuber vi köper kan ibland också komma till nytta för en mängd vanliga hushållssysslor och små olägenheter som kan ske i vardagen.

Tandkräm, särskilt de mer traditionella utan gel, har en serie komponenter som vi kan utnyttja på olika sätt efter behov, vilket gör denna ekonomiska produkt till en riktig bundsförvant i hushållet. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement

Om vi ​​brukar färga håret själva hemma är det lätt gjort att några fläckar blir kvar på huden. För att undvika dem i ansiktet finns det de som använder tandkräm i förebyggande syfte, även fast en vanlig handkräm fungerar lika bra. Men för att avlägsna fläckarna är det just tandkrämens lätt exfolierande verkan som kommer till nytta: man behöver bara använda en liten gnutta, försiktigt gnida in den i huden och sedan skölja omedelbart. Undvik området nära ögonen.

Advertisement

Om det bildas fläckar, även brännfäckar, på strykjärnets platta, låt denna svalna och bred sedan tandkräm på metallen och skrubba den väl med en gammal tandborste. Torka sedan av med en lätt fuktad trasa för att avlägsna allt och en till trasa för att omedelbart torka ytan.

Den fungerar också mot kalkfläckar som vattendroppar lämnar på kranar och sanitetsartiklar, och även i det här fallet ska du bara gnugga tandkrämen på ytorna med en trasa och sedan skölja och torka.

Även ringarna som lämnas av glas på trä eller andra ytor (glas, marmor) orsakas också av kalkavlagringar, och att rengöra med tandkräm är en av de enklaste gör-det-själv-metoderna för att avlägsna dem.

Tandkräm är också smart för rengöring av golv- eller kakelfogar på väggarna: den doseras enkelt och det räcker med en tandborste med hårda strån för att smeta ut den och skrubba väl, så att all smuts försvinner.

Advertisement

Vill du få dina sneakers att se ut som nya när små fläckar dyker upp på gummit? Använd en tandkräm med vit pasta utan gel.

När du blir stucken av mygg eller någon annan liten, ganska ofarlig insekt, i stället för att klia dig själv ta och smörj lite tandkräm på bettet (av den naturliga sorten, med eteriska oljor eller kanske med aloe) för en omedelbar lättnad.  Undvik dock om du har sår på huden.

Advertisement

När bilstrålkastarna har blivit ogenomskinliga, låt dem lysa som nya med tandkräm som rengöringspasta för att sedan tvätta med en fuktig trasa.

Klotter av vaxkritor på väggen?  Med hjälp av lite tandkräm kan du radera bort det.

Advertisement

Bland de olika metoderna för rengöring av silver med gör-det-själv-medel är den som innefattar användning av tandkräm en av de mest populära. Har du någonsin provat det?

Advertisement