Har du inte plats för en garderob i ditt rum? Upptäck hur du kan få in den i vardagsrummet

av Hilda Maria Morgan

10 Oktober 2021

Har du inte plats för en garderob i ditt rum? Upptäck hur du kan få in den i vardagsrummet
Advertisement

Att ha ett rum eller en miljö att ägna åt de olika aktiviteter och förfoganden som behövs i ett hem är en lyx som inte alla har möjlighet till, även när man hittar lösningar för att separera utrymmen på ett mer intelligent sätt. Så ibland händer det att sovrummet uppoffras en del och inte har plats för garderoben. Var kan man sätta in den? Om det inte finns några andra rum tillgängliga kan en idé vara vardagsrummet.

Det finns flera exempel på människor som har lyckats skapa vackra utrymmen, som rymmer både relaxavdelningen och ett hörn avsett att förvara kläder eller accessoarer. Ta en titt på några av dessa lösningar.

Advertisement

Om det finns en nisch i väggen, eller om rummet är tillräckligt stort för att "stjäla" utrymme på ena sidan, kan du ställa upp de olika hyllorna alldeles intill väggen och sedan täcka dem med en lång gardin ända ner till marken, med en skena i taket som gör att den skjutas fram och tillbaka.

Advertisement

Ännu bättre är om du kanske kan få ett riktigt minirum i väggen, eller minska av rummet (eller också en rymlig korridor) med en gipsskivvägg. Det blir en superkreativ klädkammare.

I ett större utrymme kan du också bygga ett fack som integreras i rummet.

En enkel och intuitiv lösning: möbler som matchar perfekt i vardagsrummet. Istället för att förvara porslins-set kan där finnas kläder, men så länge de förblir stängda är det ingen som misstänker något, ännu bättre om du använder mörkt eller spegelglas.

Två trappor med lådor, och utrymmet mellan dem blir en liten garderob: en användbar idé för mindre enrumslägenheter.

Advertisement

Garderoben under trappan: ett smart sätt att utnyttja detta ofta försummade utrymmet.

En idé lite som den som precis visades: "väggen" som ena sidan av trappan stödjer sig på är faktiskt en garderob. Men designen är väldigt snygg, den gör även trappan mer intressant!

Advertisement

Om du behöver plats för tillbehör kan du fundera över tillägg på sidan av möblerna, i samma stil: små skåp som dock kan frigöra mycket utrymme från lådor i andra rum.

Om du är säker på att du alltid kommer att hålla allt väl dammat och i ordning, så är detta den mest moderna lösningen att hålla allt i sikte! Det är oväntat men kan vara riktigt fascinerande.

Advertisement

Och det kan också fungera med bara en klädställning som den här!

Skulle du vilja du möblera på detta sätt?

Advertisement