Inred en enrumslägenhet: låt dig inspireras av dessa idéer för att skapa bekväma och vackra utrymmen

av Hilda Maria Morgan

10 Oktober 2021

Inred en enrumslägenhet: låt dig inspireras av dessa idéer för att skapa bekväma och vackra utrymmen
Advertisement

Att inreda en enrumslägenhet är en uppgift som kräver goda planeringskunskaper: det finns inget utrymme att slösa och alla ytor och volymer måste användas på det mest effektiva sättet för att skapa de områden som är nödvändiga för att fullt ut kunna leva i hemmet, men utan onödig belastning som äventyrar komforten i varje utrymme.

Varje bostad har sina egna utmaningar: det tillgängliga utrymmet är olika från hus till hus, men det kan alltid vara användbart att ha en referenspunkt att titta på för att hitta rätt inspiration. Nedan kan du se några framgångsrika exempel på inredning av enrumslägenheter.

Advertisement

Eftersom det är ett enda stort rum där du behöver skapa sovrum, kök, relaxavdelning och kanske till och med ett minikontor, medan badrummet alltid är isolerat i ett separat fack, är det första du bör tänka på var du vill ha de olika miljöerna, och vilka delande strukturer att välja att för att dela upp dem.

En bokhylla som blir en slags vägg är ett populärt val, och det kan också skapa utrymme för att möbleras som vardagsrum genom att bli en TV-vägg.

Advertisement

I denna har sängen delats av av en låg vägg som sträcker sig upp till taket med ett fönster, så att ljuset från fönstret på motsatta sidan av huset också når sovområdet.

Även en tunn halvvägg, till och med av trä som den här, kan räcka för att skilja sovplatsen från resten.

Öppna hyllor och bokhyllor kan ha många olika former och mönster, men de bör aldrig överfyllas om du vill att de ska släppa igenom ljus.

En idé som aldrig slutar att fascinera, lånad från stilen från de amerikanska loften: en glasvägg. Det kan vara skjutbara paneler som stänger av hela väggen eller också ett fast element som endast täcker hälften av utrymmet.

Advertisement

Lite mer avslappnat och avgjort mer bohemiskt är valet att använda gardiner.

Tjocka och rymliga möbler som ersätter dem är ibland det enda sättet att dela av enrumslägenheten: på ena sidan finns köksmöblerna, på andra sidan väggen på sidan av sängen, som blir lite uppoffrad men ändå lättillgänglig.

Advertisement

När det är högt i taket används vertikala lösningar, till exempel loftsängar. Detta är dock verkligen unikt: i rummet som skapas nedan, helt stängt av väggar, finns badrummet!

I det här fallet har istället ett öppet kök skapats.

Advertisement

En annan idé för ett kök under sängen, där väggen som stödjer sovdelen också är en möbel som ger extra utrymme för förvaring av föremål av alla dess slag.

En riktigt charmig enrumslägenhet fylld av ljus: den är liten men ser superinbjudande ut!

Hur skulle du inreda en enrumslägenhet?

Advertisement