Gör ditt vardagsrum mer attraktivt genom att smakfullt dekorera väggen bakom soffan

av Hilda Maria Morgan

03 Oktober 2021

Gör ditt vardagsrum mer attraktivt genom att smakfullt dekorera väggen bakom soffan
Advertisement

Väggarna i ett rum, inklusive vardagsrummet, är kanske det sista vi oroar oss för att inreda: när vi väl har valt färger och ordnat möbler vet vi faktiskt att de kommer att bli duken att fylla med ramar med foton, målningar, tryck eller kanske hyllor och lampor. Men när det är dags att göra det, vad ska man välja? Du kan inte hänga upp allt, och det är bra att omedelbart förstå det bästa möjliga arrangemanget för de objekt vi har valt.

Det är därför värt att inspireras av några idéer om framgångsrika vardagsrum, där väggen bakom soffan rymmer mycket fascinerande idéer som alla kan göras till dina.

Advertisement

Inte bara mönstret på ramarna, utan också hur du väljer att ordna dem på väggen kommer att skapa olika effekter. Detta arrangemang är väldigt elegant och minimalt, även om det verkligen finns många av dem.

Advertisement

För en konstnärlig effekt, till synes rörigare, skulle du kunna kombinera ramar i olika storlekar och även med olika modeller tillsammans, monterade så att de precis överlappar varandra.

Annars kan speciella hyllor användas för att placera ramarna på dem: de kan vara lika långa som hela soffan, eller ännu längre, eller kortare. Du kan också använda fler än en, arrangerade i en kolumn eller förskjutna: det är värt att försöka föreställa sig olika lösningar!

Ett nästan oundvikligt tillbehör till vardagsrumsmöblemanget är en spegel: det öppnar utrymmet och gör det ljusare. Spegeln kan placeras bakom soffan, monterad på en vägg, och eventuellt "genomskuren" av en hylla som i detta fall.

De är också vackra enkelt lutade mot väggen utan att andra föremål omger dem, när de är av större dimensioner.

Advertisement

Denna kräver faktiskt just inget annat!

Den moderna och runda spegeln, mycket enkel, svävar över en stor hylla gjord av en återvunnen träbalk: perfekt för ett sal i farmhouse-stil.

Advertisement

Låt oss inte glömma växterna: även de är element som smakfullt kan dekorera alla miljöer, även vardagsrummet. Och på hyllorna bakom soffan, om de nås med tillräckligt av ljus, är de perfekta.

Konsolen är smal och lika lång som baksidan av soffan: den är vacker att se på och erbjuder en användbar stödpunkt som också kan användas för att dekorera med blomvaser.

Advertisement

Ett annat mycket trevligt och rustikt arrangemang: träbjälken som en svävande hylla, ovanför ett gammalt fönster och damejeanner eller gamla glasvaser som rymmer blommande grenar, medan det under hänger en skylt.

Ännu en rustik stil, men lite mer ovanlig: ​​två fönsterluckor av en gammal trädörr eller ett fönster dekorerar väggen bakom soffan.

Vilken idé tycker du bäst om?

Advertisement