Skärmar och skiljeväggar av lastpallar: låt dig inspireras av dessa idéer för hela huset

av Hilda Maria Morgan

02 Oktober 2021

Skärmar och skiljeväggar av lastpallar: låt dig inspireras av dessa idéer för hela huset
Advertisement

Ibland blir ett stort utrymme, utan element som modulerar det, svårt att möblera, särskilt om det är nödvändigt att inkludera områden avsedda för olika aktiviteter och tider på dygnet i ett enda rum. Det är därför nödvändigt att lägga till strukturer som hjälper oss att ordna upp och rationalisera utrymmet, till exempel skärmar eller skiljeväggar, som också kan vara partiella, det vill säga som inte sträcker sig från en vägg till den andra i rummet och inte täcker från golv till tak.

Det finns många sätt att skapa sådana väggar och avdelare, och lastpallar kan också användas, oavsett om man föredrar en naturlig finish som visar träets färger eller andra som är mer ogenomskinligt målade med valfri färg. Här är några idéer.

Det räcker med fyra för att skapa skärmar som skärmar av ett område av rummet, som ska flyttas och stängas vid behov.

Advertisement

Du kan också använda horisontellt monterade träplankor för en skärm av tre paneler och sedan måla några av dem med olika färgnyanser.

Ett ännu mer förfinat jobb, med brädorna insatta i träramar: även denna kan lämnas i sin naturliga färg (behandlad med impregneringsmedel), eller målas med valfri färg som matchar rummet, för en fräschare och modernare look.

Föreställ dig att behöva skapa en vägg som döljer ett förstört hörn, eller som kanske är tänkt som ett förråd: en mobil skärm som denna skulle kunna vara till nytta, eventuellt dekorerad med blommor på framsidan.

Precis som utomhus är lastpallar utmärkta för att bygga blomlådor: på så sätt ger de liv åt en riktig grön vägg, en mycket fin idé för att dela upp rummen.

Advertisement

Du kan också skapa halva skiljeväggar med endast frontpanelerna eller tjockldelarna av lastpallarna, det vill säga de delar som vanligtvis kasseras när de omarbetas.

De ser mycket mindre rustika ut än man kanske tror, ​​och även dessa kan målas vita, svarta eller med någon annan färg som passar omgivningen.

Advertisement

Pallarna används i det här fallet för att skapa en riktig nisch: väggar som inte når ända upp till taket, men som lyckas isolera ett område genom att dela av det från resten av rummet på ett effektivt sätt, och erbjuder även ytterligare ytor där man kan hänga, om så önskas, målningar, lampor och foton.

En liknande idé, men med ena sidan av pallväggen utrustad som en öppen garderob, perfekt att sätta upp i ett av hörnen av sovrummet.

Advertisement

En rustik skiljevägg, som inte skulle se illa ut även på en krog eller vind.

Med träbjälkar i gott skick blir en vägg som denna som skiljer ingången från resten av vardagsrummet mycket vacker.

Advertisement