Shabby chic-möblemang: många idéer för att använda vintage vitrinskåp i alla husets rum

av Hilda Maria Morgan

06 Oktober 2021

Shabby chic-möblemang: många idéer för att använda vintage vitrinskåp i alla husets rum
Advertisement

När man inreder i shabby chic-stil, söker man alltid delar, från möbler till de allra minsta dekorationerna, som får en att tänka på ett liv från andra tider, och som är en perfekt kombination av rustikt och romantiskt. Det finns mer detaljerade tillbehör, andra lite fattigare, och på det stora hela verkar det verkligen som att gå in i en annan era. En möbel som inte får saknas är vitrinskåpet: i köket, i badrummet, i sovrummet och inte bara, med sina glasdörrar och ofta även de inre hyllorna av samma material, fungerar det för att skydda men också exponera de föremål som finns inuti.

Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Lila på utsidan och pastellrosa inuti: detta skåp är resultatet av en enkel renovering som är utformad just för att matcha den typ av vintage-porslin som skulle ha dekorerat insidan. Att matcha möblernas färger med dess innehåll, i och med att detta kommer att markeras genom glasen, är ett trick som förstärker charmen i själva möblerna.

Advertisement

Detta vitrinskåp har däremot en bakgrund dekorerad med tapeter: det är en fräschare och modernare idé som dock anpassar sig mycket väl till möbelns linjer. Idén att använda det som barskåp är trevlig.

Även i hörnet av rummet erbjuder vitrinskåpet möjlighet till elegant inredning: detta har inte fyllts för mycket utan tillåter en snarare att skåda den blå bakgrunden som finns inuti, vilken perfekt matchar inte bara skåpets yttre färg utan också den gråa väggen.

Det finns också många idéer för gör-det-själv-vitrinskåp, särskilt genom att återanvända glaspaneler från något gammalt fönster. De blir pjäser att placera i mitten av rummet för att beundras från alla håll, som en glasmonter.

Inte bara glas: om du söker en rustik design snarare än shabby chic stilen, som inredningen i farmhouse-stil, kan ett nät (som de som används till hönsgårdar) ersätta glaspanelerna.

Advertisement

Ytterligare ett skåp med bakgrunden dekorerad med tapeter: i det här fallet används skåpet för att inreda ett badrum med klassisk elegans.

En möbel med runda former, även perfekt för utrymmen som korridorer eller på avsatsen i en trappa. Hyllorna inuti är gjorda av glas, och ofta vilar i dessa fall föremålen som placeras på dem på handgjorda dukar.

Advertisement

Romantisk och tidlös: denna himmelska möbel är verkligen bedårande.

Den typiska finishen på shabby chic och rustika möbler är alltid som denna, det vill säga lite avskalat, för att ge effekten att det är en möbel som tillhör en annan era.

Advertisement

Kombinationerna av den yttre färgen på skåpet och det inre fodret kan alla anpassas, och du skulle också kunna använda tyg istället för tapeter.

Inte bara porslin: ett skåp kan också användas för kuddar och filtar.

Gillar du stilen med shabby chic-vetrinskåp?

Advertisement