Behöver du ordna upp i huset? Då kan dessa saker kan vara något för dig

av Hilda Maria Morgan

29 September 2021

Behöver du ordna upp i huset? Då kan dessa saker kan vara något för dig
Advertisement

Hur mycket vi än försöker hålla de mest använda rummen rensade, kommer det alltid till en punkt då vi inte längre vet var vi ska placera de olika föremålen, eller för att göra det så skapas oordning inuti möblerna, med risk för att man aldrig enkelt hittar det man letar efter eller att man råkar ha ner allt på golvet när man tar ut det enda föremålet man behövde.

I varje rum och till och med i bilen kan vi ta hjälp av några tillbehör som är utformade för att göra livet enklare, som de du ser nedan.

Advertisement
Amazon

Amazon

Utdragbara avdelare för lådor: i trä, kan anpassas till många olika storlekar av lådor och kan därför användas både i köket, i garderoben men också på kontoret eller i garaget.

På marknaden finns det också många korgar som kan placeras sida vid sida inuti lådorna, och även genom att använda gör-det-själv metoder kan du bygga många typer, från improviserade (med kartong, till och med äggkartong!) till mer raffinerade sådana, eventuellt i trä.

Advertisement
Amazon

Amazon

En magnetisk whiteboard till kylskåpet: inköpslista, veckans meny, ett meddelande att lämna till familjemedlemmar och kompisar... Det är användbart att ha den redo på kylen för att kunna organisera sig.

Amazon

Amazon

Hänga upp nycklarna, ordna upp bland USB-sladdar och strömkablar, även för att stänga matbehållarna: med magnetremsor som dessa kan du lösa många små problem!

Amazon

Amazon

Matbehållare som används i kyl och frys är viktiga för att kunna förbereda mat i förväg eller för att förvara den efter tillagning. Men vem skapar ordning i skåpen bland högarna med behållare? En sån här arrangör! Behållare staplade på ena sidan och lock redo att väljas, snyggt ordnande utan att de faller på varandra.

Amazon

Amazon

Eller så skulle du kunna använda en uppsättning som är utformad just för att ta lite plats, lite som en matrjosjka.

Advertisement
Amazon

Amazon

Precis som du gör med barnens leksaker måste även hundens städas undan då och då, så varför inte ha en korg bara för detta? Det finns också återförslutningsbara sådana, som på bilden, som bekvämt kan plattas ihop, och eftersom den är i tyg är den också lätt att tvätta.

Amazon

Amazon

Inga fler klossar trampade på av misstag - eller nästan: med en korg som, när den öppnas, blir en matta för lek är det mycket mindre risk för dessa små men fruktansvärda olyckor!

Advertisement
Amazon

Amazon

En modulär skohylla: en hylla för varje par, som kan placeras sida vid sida och staplas som önskas för att skapa skräddarsydda skohyllor som anpassar sig till det tillgängliga utrymmet (även under sängen, under trappan, på vinden med mera).

Amazon

Amazon

Även i bilen finns det ofta ett behov av att ordna upp men det finns aldrig tillräckligt med fack: ett sådant här är monterat på baksidan av baksätena, så att det endast tar upp en liten del av bagageutrymmet.

Advertisement
Amazon

Amazon

Och just för att inte lämna produkter och verktyg, som är till för att användas i nödfall, utspridda i bilen kan en resistent och kanske till och med vattentät korg förberedas.

Amazon

Amazon

En praktisk vagn för att omedelbart sortera olika typer av tvätt, utrustad med hjul för att enkelt kunna flytta den. Den kan dock också användas för att skapa ordning i andra rum, särskilt bland barnens leksaker.

Advertisement