Diskmaskinstabletter: ta reda på hur du kan använda dem för flera typer av svår rengöring runt om i hemmet

av Hilda Maria Morgan

11 September 2021

Diskmaskinstabletter: ta reda på hur du kan använda dem för flera typer av svår rengöring runt om i hemmet
Advertisement

Det finns vissa typer av rengöring som vi tenderar att skjuta upp eller som vi inte kommer ihåg att göra eftersom de är mer arbetsamma eller krävande och inte omedelbart brådskande, men när det är dags att ta hand om det händer det att vi inte alltid har rätt produkt tillgänglig.

Men om du använder diskmaskinstabletter hemma har du en användbar allierad att använda när de andra produkterna inte hittas eller om du inte kan uppnå önskat resultat med dem: från badrummet till trädgårdsmöbler, ta reda på hur du kan använda tabletterna i städning.

Advertisement
Tutorial via thekitchn.com

Tutorial via thekitchn.com

Om toalettstolen har envisa fläckar och ränder som du inte kan ta bort med andra metoder, prova då med diskmaskinstabletter: en enklare metod är att låta dem lösa upp sig över natten och sedan spola toaletten, skrubba eventuellt först med toalettborsten. Men om detta inte fungerar kan du helt enkelt blöta ett hörn av tabletten och gnugga det direkt på fläckarna, använd långa gummihandskar.

Advertisement
Tutorial via theepochtimes.com

Tutorial via theepochtimes.com

Även för att rengöra de mest envisa resterna i ugnen är det bara att blöta en tablett och gnugga den på smutsen, medan en annan kan lösas upp i varmt vatten i en stor balja eller i badkaret, placera sedan gallren i vattnet. Låt dem ligga i en timme och skrubba sedan bort all smuts.

Pinterest

Pinterest

För att rengöra tvättmaskinstrumman utan ansträngning kan du lämna tabletten inuti och starta en tom cykel, den behöver inte vara särskilt lång, men med medelhög/hög temperatur.

Pinterest

Pinterest

Till duschkabinen: gräva ett hål i en tvättsvamp så att du enkelt kan sätta in tabletten inuti, blöt sedan svampen och gnugga den på glaset till duschen. Den kommer att lösa upp den feta smutsen av tvålen, kalkfläckar och andra rester.

thriftyfun.com

thriftyfun.com

Eftersom det trots allt är en produkt som är utformad speciellt för rengöring av porslin kommer den att kunna eliminera svåra fläckar som inte alltid lossnar i diskmaskinen, till exempel te- eller kaffefläckar. Fyll kopparna med varmt vatten, smula sönder lite av en tablett, låt verka i någon timma och gnid sedan väl och skölj.

Advertisement
acleanbee.com

acleanbee.com

Till plåtar, kastruller, stekpannor (även glas) kan du använda tabletterna helt enkelt genom att koka vatten inuti grytorna och sedan smula sönder tabletten (eller också bara en bit), låt den sjuda i några minuter och låt sedan allt svalna innan du gnuggar bort smutsen.

Pinterest

Pinterest

Om du inte lyckas bli av med kladd från pennor eller kritor, prova att använda tabletterna som ett magiskt suddgummi, efter att ha fuktat dem så att de smulas vid kontakt med ytan. Annars kan du lösa upp dem i varmt vatten och använda en svamp.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Om det finns bensin- eller oljefläckar på garagegolvet eller också på uppfarten, prova med att lösa upp en tablett i tillräckligt med vatten för att skapa en slags pasta, gnugga allt på fläcken och låt det verka i en dag eller mer, skölj sedan väl.

Pinterest

Pinterest

Även för utemöbler som skadats av dåligt väder (kåda) kan du använda en tablett fuktad med varmt vatten som om den vore en svamp att gnugga på de olika fläckarna. Det ska kunna få bort klibbig smuts såsom kåda eller fågelspillning.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Om soptunnorna avger obehaglig lukt när de är tomma är det dags att rengöra dem: för att med liten ansträngning göra detta kan du fylla dem med varmt vatten, kasta i en diskmaskinstablett så att den smälter, låt den verka i några timmar och töm sedan och skölj alltihopa.

Har du någonsin testat några av dessa metoder?

Advertisement