Är det rörigt hemma? Prova några smarta sätt för att göra plats på ett effektivt sätt

av Hilda Maria Morgan

11 September 2021

Är det rörigt hemma? Prova några smarta sätt för att göra plats på ett effektivt sätt
Advertisement

När huset verkar alltför stökigt är det ofta bara brist på organisering av utrymmena. Naturligtvis måste vi också gå igenom de olika rummen och bestämma vad som kan slängas och vad som ska behållas, men även denna otacksamma uppgift blir lättare efter att ha hittat det bästa sättet att använda de tillgängliga utrymmena på så att vi har ordning bland alla våra saker.

Inuti garderober och lådor samt på de ytor som används oftast kan vi använda oss av många smarta föremål och lösningar, till exempel de du ser nedan.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Behållare, skenor, korgar: under diskbänken eller handfatet kan du använda många olika lösningar för att rymma många fler produkter och tillbehör, utan att slumpvis slänga dem ovanpå varandra.

Advertisement
birchlane.com

birchlane.com

I skafferierna (men inte endast) tänk på att sätta in brickor och utdragbara hyllor för att underlätta letandet efter det du behöver.

Pinterest

Pinterest

Insidan av skåpdörrarna: det finns många sätt att dra nytta av detta utrymme beroende på hur möblerna är gjorda. Du kan använda balkonghyllor som dessa, anpassa kontorsdokumentbehållare, eller också bara tillhandahålla skenor eller till och med magnetiska metall-band eller en rad krokar, även självhäftande.

Pinterest

Pinterest

Tänk på måtten och all volym som finns tillgänglig i hyllorna i möblerna: du kan få ut det mesta av dem genom att fylla dem med lådor, mindre mellanhyllor och behållare som staplas, ännu bättre är om de är genomskinliga eller om de är korrekt märkta för att snabbt kunna känna igen allt det som finns där inuti skåpet.

Pinterest

Pinterest

Oavsett om du förvarar badhanddukarna inuti möbler med trädörrar eller om de är synliga bakom glasdörrar, verkar det ordningsammast om de, i stället för att vikas och staplas ihop, rullas ihop.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

På vilken yta som helst ger idén av många flaskor och tillbehör som är utspridda alltid intrycket av oordning, oavsett hur noggrant de är arrangerade. Att istället gruppera dem hjälper att rensa användbart utrymme, och för att göra detta på hyllan runt handfatet kan du använda hyllor, tårtställ och många andra inredningstillbehör.

Pinterest

Pinterest

En tunn hylla som denna är utmärkt för att dra nytta av utrymmet på badrumsväggen eller bakom dörren nära spegeln där du sminkar dig och gör dig iordning.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Leta efter de bästa lösningarna för att ordna tvättkorgar nära tvättmaskinen - och torktumlare, om du har en - det kan vara hyllor eller också sluttande hyllor som dessa, så länge de är resistenta.

Pinterest

Pinterest

Oavsett om du har en klädkammare eller en traditionell garderob med massor av invändiga hyllor, hjälper det mycket att använda sig av avdelare för att hålla de olika högarna med vikta kläder i ordning. De kan vara gjorda av plexiglas, trä, metall och anpassa sig till olika stilar.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Underskatta aldrig krokar: skenor eller paneler med krokar kan hålla hattar och mössor mm. iordning. Och gardinstångskrokar kan också användas på liknande sätt, vilka också är praktiska för halsdukar, behåar eller linnen.

Pinterest

Pinterest

Lådavdelare är en annan ofta förbisedd resurs: oavsett om det är redskap i köket eller pennor och kritor i skrivbordet, att hålla föremålen förvarade i lådorna väl åtskilda sparar mycket tid när du letar efter något.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ett rese-trick som dock hjälper till att spara plats även hemma: få ordning på armband och halsband med hjälp av sugrör, så att du kan ha många av dem tillsammans, även inuti lådor och fodral, utan att de sammanflätas med varandra.

Vilka är dina favorit-knep för smart användning av utrymmena i hemmet?

Advertisement