Ta reda på hur du använder salt för att eliminera stopp i diskon

av Hilda Maria Morgan

02 September 2021

Ta reda på hur du använder salt för att eliminera stopp i diskon
Advertisement

Stopp i avloppet under diskbänken är en vanligare förekomst än vi ofta tror, ​​och det har säkert hänt att du förr eller senare behövt ingripa för att återställa avloppen, på mer eller mindre krävande sätt. När blockeringen inte är alltför allvarlig finns det flera knep som du kan prova för att försöka lösa situationen och undvika att behöva betala en rörmokare.

Bland dessa innebär vissa användningen av salt, kombinerat med andra ingredienser som är lika enkla att hitta i vilket kök som helst eller i alla fall lättillgängliga. Läs vidare för att ta reda på knepen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Salt och ättika: blanda en mugg ättika och en halv mugg bordssalt i en behållare, häll detta sedan i avloppet och stäng med en propp och låt verka i 30 minuter. Efter denna tid, häller du i, fortfarande med proppen i, lite diskmedel och mycket varmt vatten. Ta bort proppen och låt allt rinna ner i avloppet medan du fortsätter att tillsätta varmt vatten.

En varning: varmt vatten är den mest effektiva lösningen för att lösa upp klumpar av fett i rören, så det rekommenderas ofta att använda kokande. Kokande vatten bör dock undvikas om avloppen är gjorda i PVC, eftersom det kan förstöra dem i längden, så använd i så fall bara varmt vatten som inte har nått kokpunkten.

  • Grovt salt och bikarbonat: koka upp 200 ml vatten, tillsätt 5 matskedar grovt salt och 5 matskedar bikarbonat. Om rören är gjorda av PVC, vänta tills allt har svalnat lite innan du häller produkten i avloppet, annars kan du göra det direkt. Efter tio minuter, ta hjälp av en vaskrensare för att ta bort blockeringen och omedelbart efter häll i varmt/kokande vatten för att rensa bort allt.

  • Kort och gott salt och vatten: stäng avloppet med en propp och fyll diskhon med varmt vatten, tillsätt 5 matskedar salt för varje liter vatten. När hon är halvfull eller lite mer än halvfull, ta bort proppen av och låt det rinna av snabbt. Detta är den mildaste lösningen för mindre allvarliga fall. Istället för salt kan du också prova med bikarbonat.

Har du redan använt dig av liknande metoder för att rensa stoppen i avloppen till diskbänken?

Advertisement