Diskho i rostfritt stål: få den att glänsa som ny med det här enkla husmorsknepet

av Hilda Maria Morgan

27 Augusti 2021

Diskho i rostfritt stål: få den att glänsa som ny med det här enkla husmorsknepet
Advertisement

Även om diskbänken i köket alltid är i kontakt med vatten och diskmedel, och de olika matresterna oftast hamnar i avloppet, räcker inte det för att hålla det riktigt rent och glänsande. Om man dessutom ​​har ett väldigt hårt vatten i huset, eller om det händer att diskhon inte rengörs på ett par dagar, eventuellt då det dessutom spolats ner mycket smuts, är det lätt för fläckringar eller i alla fall ett lager smuts att bildas, som inte kan avlägsnas genom att endast torka av med en tvättsvamp eller en fuktig trasa.

Då kan det vara praktiskt att använda sig av vinäger, med en enkel metod som förklaras här nedan.

pxhere.com

pxhere.com

Vad som behövs:

Vinäger (av vin, äpple, ris eller alkohol)
Flytande diskmedel
Bikarbonat
En tandborste
En tvättsvamp
Hushållspapper
En eller två mikrofiberdukar

Tillvägagångssätt:

  1. Skölj diskhon noggrant för att förbereda den, eliminera eventuella matrester eller annan smuts som fastnat på sidorna.
  2. Medan sidorna fortfarande är våta, strö ett tunt lager bikarbonat över dem och blanda sedan med händerna genom att gnugga för att skapa en pasta som kommer att ha en lätt slipande effekt på ytan (använd diskhandskar). Arbeta så här på hela diskbänken, skölj sedan ordentligt.
  3. Täck hela diskbänken med hushållspapper, som om du skulle beklä diskhon, blöt dem sedan väl med vinäger, så att de riktigt impregneras, det är lätthanterligare att göra detta genom att hälla vinägern i en sprayflaska. Annars kan du hälla vinägern i en skål, doppa papperet och pressa ur det lite innan du lägger det i diskhon.
  4. Låt stå i 20 minuter.
  5. Skölj allt med lite varmt vatten vari du har löst upp ytterst lite diskmedel.
  6. Samma lösning (av vatten och diskmedel) kan användas för att rengöra kranen, med hjälp av en tandborste. Men om det finns spår av kalk kommer det att vara nödvändigt att låta vinäger verka också där, och det är enklare att göra detta genom att som beskrivet ovan beklä kranen med blötlagda hushållspapper.
  7. Efter sköljningen, torka med en torr mikrofiberduk för att torka och polera.


Detta är en enkel och billig metod som är värd att prova på för att inte behöva skrubba länge: mycket lättare på det sättet!

Advertisement