Förbered doftsalt för att rengöra toaletten och få den att dofta gott på ett enkelt och naturligt sätt

av Hilda Maria Morgan

25 Augusti 2021

Förbered doftsalt för att rengöra toaletten och få den att dofta gott på ett enkelt och naturligt sätt
Advertisement

Det är händer lätt att dålig lukt utvecklas i badrummet, särskilt från sanitära avlopp och i synnerhet från toaletten. Dessa är ytor som bör renhållas dagligen, och då och då är det nödvändigt att ägna sig åt att rengöra dem på ett grundligare sätt.

Även i toaletten kan det faktiskt bildas kalkfläckar och glorior som enkel tvål inte alltid kan eliminera, och det är oundvikligt att dålig lukt skapas då och då. En av metoderna som kan användas för att få en toalett som alltid är väldoftande och ren är att använda doftsalt som enkelt kan beredas hemma, med dofter som kan anpassas efter smak.

Creativo

Creativo

För att förbereda detta gör-det-själv botemedel behövs endast grovt salt och bikarbonat i lika stora mängder och sedan några droppar eterisk olja efter smak. Blanda ihop 200 gram salt med samma mängd bikarbonat i en liten skål och tillsätt sedan cirka 20 droppar eterisk olja. Saltet hjälper till att bekämpa kalkfläckar och rengör toaletten, medan bikarbonaten har utmärkta deodoriserande förmågor.

Aromerna som är lämpligast att använda sig av är tea tree (Melaleuca alternifolia), som har antibakteriella egenskaper, och sedan friska dofter som citron eller andra citrusfrukter, men även lavendel eller balsamiska dofter som mynta eller eukalyptus. Beroende på smakpreferens går det också bra att blanda två eller tre dofter (inte fler) för att få den personliga doften som du gillar bäst. Det bästa är att förbereda allt när du ska använda saltet, men du kan också öka doserna och förvara saltet i en lufttät burk och använda det flera nätter i rad.

För att använda detta aromatiska salt häller du ner det i toaletten det på kvällen (eller kanske på morgonen en dag när du vet att du inte kommer att spendera tid hemma) och låtar det verka i minst 10/12 timmar. Efter denna tid, koka upp en kastrull med vatten och häll försiktigt ner vattnet i toaletten, undvik att hälla det för snabbt för att inte riskera att bränna dig med vattenstänk.

Detta är ett snabbt och enkelt trick att förbereda som fungerar som ett optimalt gör-det-själv alternativ till badrumsdeodoranterna som finns att köpa, plus att det hjälper till att hålla toaletten ren. Om den dåliga lukten ändå skulle kvarstå är det bäst att låta rörens skick inspekteras av en expert.

Advertisement