Igensatt toalett? Ta reda på de enklaste sätten att avblockera det

av Hanna Birgitta Nilsson

18 Augusti 2021

Igensatt toalett? Ta reda på de enklaste sätten att avblockera det
Advertisement

När det blir stopp i toaletten skapar det omedelbart en mycket obehaglig nödsituation som bör lösas så snart som möjligt. I de flesta fall används vaskrensare som är lite besvärliga att använda, men det finns också alternativa metoder att prova hemma.

Det här är metoder som är värda att prova innan du ringer rörmokaren, särskilt om problemet uppstår vid en tidpunkt eller dag då det är svårt att få snabba ingripanden. Läs vidare för att ta reda på hur du hanterar detta.

Marco Verch/Flickr (Creative Commons 2.0)

Marco Verch/Flickr (Creative Commons 2.0)

  • Diskmedel: att hälla i en halv kopp diskmedel är den första åtgärden, den minst invasiva är att prova om trafikstockningen inte är för allvarlig. Tvålens viskösa konsistens kan göra så att avloppet blir halare och hjälpa att det rinner ner i avloppssystemet. 
  • Kokande vatten: lite som i diskbänkar, kan kokande vatten vara utmärkt för att lösa upp, och det hjälper ännu mer om du redan har hällt tvålen i koppen.
  • Tjock tråd eller en galge i metall: för ett mekaniskt och manuellt ingrepp.
  • Bikarbonat och vinäger: Häll i ett glas bikarbonat följt av ett glas ättika, detta bildar ett skum som kan lösa upp hindret.

Om ingen av dessa alternativa metoder för toaletten fungerar, bör du ringa en rörmockare.

Advertisement