Hängande ögonlock? Förbättra utseendet med dessa smink -tricks och gör dina ögon större och djupare

av Hanna Birgitta Nilsson

17 Augusti 2021

Hängande ögonlock? Förbättra utseendet med dessa smink -tricks och gör dina ögon större och djupare
Advertisement

De hängande ögonlocken är ett fenomen som beror på avslappning av den övre ögonlocksvävnaden som, vanligen på grund av hudens naturliga åldrande, tappar elasticiteten och bildar en vikning som faller mot ögongloben. Även utan kirurgi är det dock möjligt att dölja förekomsten av detta fenomen genom att sminka sig på rätt sätt.

Faktum är att när ögonlocket börjar falla tillbaka måste sminket appliceras på ett sådant sätt att det minimeras för att återställa djupet i blicken och göra ögonen vackrare och större. Läs vidare för att ta reda på tipsen.

Pinterest

Pinterest

  • Regelbunden och grundlig rengöring och massor av återfuktning: det här är de grundläggande förutsättningarna för att vitalisera (så snart som möjligt) ögonens hud. Det är därför värt att leta efter ögonkräm passar ditt tillstånd och att du följer en ordentlig rengörings- och hudvårdsrutin. Att massera lätt med fingrarna är viktigt, med mjuka, cirkulära rörelser på ögonlocken.
  • Ta hjälp av en concealer: med hjälp av concealern, eller en speciell bas för ögonmakeup, skapas startförhållandena för att make-upen ska sitta bättre och för att jämna ut huden.
  • Välj naturtonade ögonskuggor för en subtil effekt och leta sedan efter färger som passar din hy.
Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Belys: liksom i resten av ansiktet kommer de ljusa tonerna att appliceras på de punkterna som ska belysas. Du kan använda ögonskuggor men också en tydlig concealer, som appliceras under ögonbrynen i sidled, för att avleda uppmärksamheten från den centrala delen av ögonlocksbågen. Använd ljusa färger (vit, ljusgrå eller ljusrosa, etc.) i ögats inre hörn och blandas med de mörkare färgerna.
  • Skapa djup med mörkare färger: tanken är att rita en skugga där vecket brukade vara. I synnerhet palettens mörkare färger (brun, grå, blå, lila beroende på kombinationen av nyanser) måste användas från det yttre hörnet av ögonlocket och gå lite mot mitten, blekna försiktigt uppåt.
Video Tutorial via Mineral shades/YouTube

Video Tutorial via Mineral shades/YouTube

  • Använd en eyeliner eller penna för att rita konturerna, alltid med mycket smala linjer: det finns inget som krymper och tynger ögat så mycket som en tjock linje när man har ett hängande ögonlock.
  • Skuggning: intrycket måste vara av naturliga skuggor av djupet, så det är bra att blanda konturerna med de mörka ögonskuggorna väl.
  • Mascara: mascara är viktigt för att ge djup, men den måste appliceras jämnt och fördelas över alla fransar, som förblir åtskilda från varandra. Så välj de som gör så naturliga fransar som är möjliga. Naturligtvis kan du också använda lös-ögonfransar, men inte alltför pråliga.

 

Redo att förbättra ditt utseende?

Advertisement